
صفحه نخست » نمایشگاه مطبوعات
نمایشگاه بین المللی مطبوعات سال ۱۴۰۲ | نمایشگاه تخصصی مطبوعات | اولین نمایشگاه بین المللی رسانههای برتر
تاریخ برگزاری نمایشگاه مطبوعات
- اردیبهشت ماه ۱۴۰۲
نمايشگاه بينالمللي مطبوعات. اين نمايشگاه كه از بزرگترين رويدادهاي مطبوعاتي ـ فرهنگي كشور است، همه ساله در شهر تهران برگزار ميشود.
در این صفحه می توانید اخبار مربوط به نمایشگاه مطبوعات سال 1402، اطلاعات برگزار کننده ،معرفی برندهای برتر و گفت و گو با مدیران این صنعت، لیست مشارکت کنندگان به همراه راهنمای جامع خدمات نمایشگاهی، غرفه سازی و تاریخچه نمایشگاه را مشاهده کنید.
- تاریخ شمسی: اردیبهشت ماه ۱۴۰۲
- تاریخ میلادی:
- ۴ روز نمایشگاه
- شنبه تا سهشنبه
- زمان بازدید ۱۰ صبح الی ۶ عصر
- محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران
برگزار کننده: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
گاه شمار نمایشگاه بین المللی مطبوعات
برای مشاهده تقویم برگزاری کلیه نمایشگاه های مطبوعات در کشور و جهان به لینک زیر مراجعه فرمایید

اخبار نمایشگاه مطبوعات
آرشیو اخبار >
برگزار کننده نمایشگاه مطبوعات 1400
ثبت نام در نمایشگاه بین المللی مطبوعات سال 1400
جهت ثبت نام و دریافت هرگونه اطلاعات درباره نمایشگاه بین المللی مطبوعات لطفا از طریق این لینک وارد سایت رسمی برگزارکننده نمایشگاه گردید.
دسترسی سریع به صفحات مرتبط با نمایشگاه مطبوعات
ثبت نام و درج مشخصات شرکت در سایت اخبار نمایشگاه
برای درج اطلاعات و مشخصات شرکت خود در لیست فعالان حوزه ی فعالیت تخصصی خود در سایت لطفا فرم ذیل را تکمیل کنید:
همه چیز درباره نمایشگاه بین المللی مطبوعات
پیش از پیدایش روزنامه به معنی کنونی، ملل متمدن وسایل پیشرفته ای برای کسب خبر و اطلاعات داشتند و بطور پیوسته بیشر حکومت ها همیشه به آگاه کردن مردم از رویدادها و نظرات رسمی حکومت اصرار میکردند. بطور مثال: روزنامه وقایع روز (Acta Diurna) منعکس کننده زندگی در رم باستان بود و در آن اخبار کوتاهی در رابطه با جنگ ها، انتخابات، آیین های دینی، … را گزارش میداند و نشریه ای دولتی محسوب می شد. با وجود مستندات نخستین بار کاغذ را شخصی تسای لون در چین اختراع کرد.
گوتنبرگ، چاپگر آلمانی، نخستین کسی بود که برای هر حرف قطعه فلزی جداگانه در نظر گرفت. او قطعه ها را برای ترکیب مناسب کنار هم قرارداد، بر آنها مرکب مالید و بر ورق های کاغذ فشرد بدین تریب چاپ نوین را رواج داد.
او حرف را ابتدا از جنس چوب، سپس از سرب و بعدها از آلیاژ سرب، قلع و آنتیموان ساخت. گوتنبرگ روزانه بین 300 تا 500 برگ چاپ میکرد.
رلیشن نخستین روزنامه بود که بصورت هفتگی به مدت 70 سال به چاپگری یوهان کارولس پابرجا بود. نخستین روزنامه انگلیسی روزنامه کورانته نام داشت که در لندن منتشر می شد. نخستین روزنامه فرانسه تحت عنوان گَزِت به چاپ رسید. نخستین روزنامه آمریکا 50 سال بعد فرانسه روزنامه پابلیک اَکیورِنس به سردبیری بنیامین هریس در بوستان منتشر شد. نخستین روزنامه سیاهپوشان تحت عنوان ژورنال آزادی منتشر شد. نخستین روزنامه کانادا روزنامه لیفِکس گَزت بود. نخستین روزنامه هند روزنامه بنگال گَزت در کلکته و روزنامه بمبئی ساماچار در هند به 2 زبان انگلیسی و گجراتی که زبان شمال غربی هند است منتشر میشد. نخستین روزنامه های استرالیا: سیرمی گزت و New south wales adver tiser از سوی دولت نظامی منتشر میشد.
بنیان گذار روزنامه نگاری فارسی در عهد ناصری امیرکبیر بود. نام روزنامه وقایع اتفاقیه ترکیبی ایرانی و ترکی بود. در عهد قاجار هروقت ولیعهد تبریز نشین، شاه می شد و به تهران می آمد با خودش واژگان ترکی را با زبان فارسی همراه میکرد و به همین دلیل وقایع از ترکی به اصطلاحات روزنامه نگاری افزوده می شد. البته در عهد ناصیری به نشریه های اداری، «گازت » «روزنامچه»، «ورق اخبار»، «جریره»، «ورقه» و «روزنامه منطبقه» می گفتند.هدف امیرکبیر از انتشار روزنامه، تربیت و آگاهی مردم ایران و مقابله با شایعه سازان بود. او به مباشران روزنامه توصیه میکرد که اطلاعات درست به مخاطبان خود بدهند تا رضایت شان جلب شود و در نتیجه به روزنامه اعتماد پیدا کنند.
در سال های آغازین روزنامه نگاری در ایران، کارگزاران و نمایندگان سیاسی دولت ایران در خارج، دفاتر مرکزی مطبوعات خارجی و تاجران ایرانی مقیم خارج، نمایندگی نشریه های داخلی در خارج از کشور را به عهده داشتند و در خارج نیز حکام ولایات با دستیاری مباشران خود امور نمایندگی و خبرنگاری روزنامه ها را برعهده داشتند و نوکرهای خود را به روزنامه رسانی انتخاب کردند.
روزنامه ملت سنیه ایران/ روزنامه ملتی را میتوان نخستین نشریه ادبی ایران دانست که 2 شماره 1 و 2 آن به مذاق شاه خوش نیامد و آنرا توقیف کرد که میتوان بعنوان اولین نشریه توقیف شده ایران یاد کرد.
یکی دیگر از عوامل توقیف آن اقتصاد میرزا فتحعلی آخوندزاده به این نشریه است. که با نوشتن رساله ای در این مورد رساله آخوندزاده بعنوان نخستین نقد مطبوعات و از پاسخ مرتضی قلی باید بنام اولین پاسخ نقد مطبوعاتی در ایران یاد کرد.
یکی دیگر از عوامل توقیف آن انتقاد میرزا فتحعلی آخوندزاده به این نشریه است. که با نوشتن رساله ای در مورد رساله آخوندزاده بعنوان نخستین نقد مطبوعات و از پاسخ مرتضی قلی باید بنام اولین پاسخ نقد مطبوعاتی در ایران یاد کرد.پس از آن شاه دستور داد برای دربار خفیه نویس و برای روزنامه ها و قایع نگار مخصوص تعیین کنند. در همین دوره بود که نگاه روزنامه نگاران به خبر و خبرنویسی عوض شد و متوجه شدند که خبر فقط رویدادهای در بار و دیوان نیست، رخدادهای کوچه و بازار و مردم هم خبرساز هستند.
از نظر تصویر، نشان دولتی آن زمان شیر شمشیر بدست که در پشت آن خورشید تابان قراردارد بود که با کمک صنیع الملک (ابولحسن نقاش باشی) هنر ثبت تصویر در روزنامه ها بیشر شد.در عهد ناصری خبری از، طنز تصویری در مطبوعات ایرانی نیست، اما آنچه الان بعنوان «کاریکاتور» و «کارتون» است در آن زمان بعنوان «صور موهومه خیالی» و «تصویرات مضحک» نام گرفت بطور کلی مهمترین رویدادهای مطبوعاتی در عهد ناصری به شرح زیر است: نخستین نشریه چاپ ارومیه، نشر اولین خبرنامه محرمانه و نشریه های ادبی، حقوقی، نظامی، علمی، اقتصادی، مصور، هفته نامه، نشریه 2و 3 زبانه رواج نشریه ها به زبان عربی، فرانسوی، انگلیسی، ارمنی و …انتشار آگهی، چاپ گزارش و مصاحبه مطبوعاتی، پخش نشریه فکاهی شاهسون ( اسلامبول) انتشار نشریه برون مرزی انتقادی به وسیله ……………، ترجمه قانون مطبوعات دیگر کشورها و … می باشد.
نگاهی به ادوار نمایشگاه تخصصی مطبوعات
اولین دوره نمایشگاه بین المللی مطبوعات در تاریخ 13 تا 24 اردیبهشت با حضور 200 رسانه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.این نمایشگاه تا سال 1383 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی واقع در خیابان سئول برگزار می شد.
دومین دوره 250 مشارکت کننده، دوره سوم و چهارم تعداد 300 رسانه در نمایشگاه مطبوعات حضور داشتند. در دوره پنجم که در سال 1377 برگزار شد، شاهد حضور گسترده رسانه ها-500 رسانه- در نمایشگاه مطبوعات بودیم، دوره ششم 416 رسانه و خبرگزاری در نمایشگاه حاضر شدند، دوره هفتم، تنها آثار داوری شد. از دوره هشتم تا دوره دهم شاهد افزایش نرخ مشارکت رسانه ها در نمایشگاه مطبوعات بودیم، هشتمین نمایشگاه مطبوعات با حضور 570 رسانه و خبرگزاری برگزار شد. دهمین دوره در اردیبهشت ماه 1381 با حضور 911 رسانه برپا شد.
نمایشگاه سیزدهم مطبوعات و خبرگزاریها در کنار نمایشگاه بینالمللی کتاب در تاریح 14 الی 22 اردیبهشت 1385 با حضور 500 رسانه برگزار شد.
چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها از ۱۶ تا ۲۲ آبان ۱۳۸۶ در مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد از این دوره شاهد مستقل شدن نمایشگاه مطبوعات از نمایشگاه کتاب بودیم
شانزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها نیز از سوم آبان 1388 فعالیت خود را آغاز کرد که در این جشنواره یک هزار و 800 نشریه دانشجویی از 21 دانشگاه کشور و پایگاههای خبری اینترنتی و خبرگزاریها برای نخستین بار در نمایشگاه شرکت کردند.
هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در آبان سال ۱۳۹۰ در مصلای امام خمینی(ره) با شعار «جهاد اقتصادی، توسعه کیفی و تهذیب رسانه» به فعالیت پرداخت و ۱۰۰ رسانه از بیش از ۵۰ کشور جهان در آن حضور داشتند.
نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها از هفتم تا 13 آبان 1391 با شعار «رسانه، کلام صادقانه، نگاه منصفانه» برگزار شد.
بیستمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها از ۱۷ تا ۲۳ آبان ۱۳۹۳ با شعار «رسانه، آزادی مسوولانه» در قالب ۵۰۹ غرفه اصلی در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها از 16 تا 22 آبان سال 1394 در مصلای امام خمینی(ره) تهران با شعار «نقد منصفانه، پاسخ مسوولانه» برگزار شد و رسانههای منطقهای و محلی، نشریههای وزارتخانهها، نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد، کسبوکار مرتبط با حوزه رسانه، روابط عمومی دستگاهها و ادارههای کل ارشاد استانهای کشور در نمایشگاه حضور داشتند. بالغ بر 600 رسانه در 567 غرفه این نمایشگاه حضور داشتند.
بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها با حضور ٩٠٠ رسانه در بیش از ٦٢٠ غرفه با شعار «شفافیت و صداقت» در آبان 95 برگزار شد.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با حضور نزدیک به ۱۰۰۰ رسانه در قالب ۶۰۰ غرفه در فضایی بالغ بر ۱۳ هزار متر، آبان ماه 1396 در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد..حضور شرکت کنندگان در ۱۰ گروه اصلی و ۵ گروه فرعی و برگزاری بیش از ۳۰۰ نشست تخصصی توسط رسانه ها و همچنین برپایی ۱۲ نشست تخصصی و ۷ کارگاه آموزشی توسط دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها و ۲۰ مراسم سخنرانی نمایندگان رسانه های خارجی در سالن رسانه های از جمله ویژگی های این دوره محسوب می شد.
اولین نمایشگاه بین المللی رسانههای برتر با فرمت جدید شامل؛ نشریات چاپی، خبرگزاریها، رسانههای دیجیتال و چندرسانهای ایران توسط بخش خصوصی ۲۳ تا ۲۶ آذر 1400 برگزار میشود.
مطالب پیشنهادی
انتشار دهید