نمایشگاه ها

لوگو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

در بدترین شرایط اقتصادی کشور ، پایدار و پر رونق هستیم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از نمایشگاه گردشگری افزود : در بدترین شرایط اقتصادی کشور با همت فعالان حوزه گردشگری با افتتاح این نمایشگاه ثابت کردیم هنوز پایدار ، پر رونق و با نشاط هستیم.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت سهامی نمایشگاه ها ، دکتر علی اصغر مونسان وزیر گردشگری و صنایع دستی  امروز سه‌شنبه پنجم اسفند در مراسم افتتاحیه چهاردهیمن نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌دستی تهران در ابتدای صحبت های خود با اشاره به شرایط خاص کرونایی کشور بیان کرد : این نمایشگاه در شرایطی برگزار می‌شود که ما یک سال است درگیر بیماری عجیب و جهان‌گیر کرونا هستیم. جا دارد از مدافعان سلامت کشور در وزارت بهداشت تشکر کنم که از جان خود مایه گذاشتند تا کشور بتواند به حیات خود ادامه دهد. اگر امروز هم ما اینجا جمع شدیم، به واسطه تلاشی است که این عزیزان به خرج دادند و سلامت را در کشور برقرار کردند. از جان خود گذشتند تا هموطنان عزیزمان بتوانند زنده باقی بمانند.

وی افزود : در این شرایط ویژه بخش گردشگری در کل دنیا دچار خسارت‌های زیادی شده و به تبع آن، ما هم در ایران در حالی که در حال رشد در این حوزه بودیم، با چنین وضعیتی مواجه شده‌ایم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: در بخش سخت‌افزاری یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشور کمبودهای فضاهای اقامتی و گردشگری بود. فقط در دولت دوازدهم بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه گردشگری به اتمام رسیده و به صورت مداوم تا پایان دولت پکیج‌های مختلفی برای پروژه‌های مختلف خواهیم داشت.

وی خاطر نشان کرد : بر اساس آخرین برآوردهای ما ۱۵۹ هزار میلیارد تومان هم پروژه در حوزه گردشگری در کشور در حال اجراست و اتفاقاتی که در بخش گردشگری در دولت تدبیر و امید رخ داده از رشد عبور کرده و تبدیل به جهش‌هایی شده که ما در ثبت آمارها داشتیم تا جایی که بیش از ۴۰۸ هتل و هتل آپارتمان در دولت تدبیر و امید به مجموعه اقامتی کشور اضافه شده و از ۲۱۹هزار تخت اقامتی هم‌اکنون به عدد ۴۱۷هزار تخت رسیدیم که یک جهش است.

مونسان ادامه داد : بخش عمده اینها در شرایط فشار ناشی از تحریم اتفاق افتاده است. منابع زیاد مالی ناشی از فروش نفت در خارج از کشور داشتیم که متاسفانه بلوکه شد و در اختیار ما قرار نگرفت، اما این وزارتخانه با یک اقتصاد مردم پایه ماموریت‌های خود را به جلو برد. بودجه‌ای که در سال گذشته در حوزه میراث‌فرهنگی داشتیم برای ۳۴ هزار اثر ثبت ملی زیر ۲۰۰ میلیارد تومان بود.

این مقام مسئول تاکید کرد: اگر قرار بود با ۲۰۰ میلیارد تومان به میراث‌فرهنگی بپردازیم اصلا امکان‌پذیر نبود. در این شرایط تحریمی هم معیشت و بهداشت و درمان مردم در اولویت‌های بالای دولت بود. در این شرایط چه باید می‌کردیم؟ می‌بایست سراغ خود مردم برویم بنابراین با واگذاری بناهای تاریخی به خود مردم و استفاده از سرمایه‌های مردم هم این بناها را مرمت کردیم و هم آنها را  به فضاهای جدید و پرجاذبه هم برای گردشگر خارجی و هم داخلی تبدیل کردیم. یعنی این فشارها باعث شد تا ما نگاه‌مان را از بودجه دولتی برداریم و به سمت اقتصاد مردمی حرکت کنیم و دستاوردهای خوبی هم به دست بیاوریم.

وزیر گردشگری خاطر نشان کرد : ایران پر از جاذبه‌های مختلف است و گردشگری ما قبلا صرفا روی موضوعات تاریخی و فرهنگی حرکت کرده بود، اما الان یکی از بخش‌های مهم گردشگری کشور بحث گردشگری طبیعت و اکوتوریسم است. با این تدبیر ما از یک ظرفیت به نام جاذبه‌های طبیعی و همینطور تنوع اقوام توانستیم بهره بگیریم. بر همین اساس توانستیم از عدد ۲۲۰۰ واحد بوم‌گردی کشور در همین بازه زمانی با کمترین بودجه دولتی عبور کنیم. با این کار کمبود اقامتگاه در روستاها و شهرهای کوچک را هم جبران کردیم.

علی اصغر مونسان گفت : در بدترین شرایط اقتصادی کشور، ملاحظه می‌کنید که با همت فعالان حوزه گردشگری در این بخش شاهد افتتاح این نمایشگاه هستیم و خواستیم بگوییم که هنوز پایدار، پر رونق و با نشاط هستیم و هر چند ضربات زیادی خوردیم اما از پا ننشسته‌ایم. ما بدترین شرایط را طی کرده‌ایم و این یک تجربه بزرگ را به ما اضافه کرد.