نمایشگاه ها

لوگو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

استفاده از محصولات «شرکت تولیدی صنعتی پکاشیمی» در بزرگترین طرح های خطوط لوله نفت وگاز

مهندس فرامرز باریکانی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل «شرکت تولیدی صنعتی پکاشیمی»: استفاده از محصولات «شرکت تولیدی صنعتی پکاشیمی» در بزرگترین طرح های خطوط لوله نفت و گاز

یکی از اقدامات اساسی شرکت پکاشیمی در سال های اخیر تولید انواع پوشش های صنعتی برای مصارف مختلف صنعت نفت وگاز و خطوط لوله در طرح های اجرا شده بوده است. تولید پوشش های صنعتی برای محافظت از خوردگی در مقابل شرایط محیطی، اعم از کاربرد ضد خوردگی لوله های انتقال و سایر تجهیزات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به صورت دفنی در داخل زمین یا روی زمین در مقابل نور و سایر شرایط جوی می باشد که از پروژه های توسعه محصولاتی بوده که از سوی این شرکت انجام شده است که در نتیجه از توانایی لازم برای تامین پوشش لوله های مربوط به پروژه ی بزرگ خط لوله ی انتقال نفت خام گوره – جاسک با طول بیش از هزار کیلومتر لوله ی 42 اینچ بوده است.
برای آشنایی با این شرکت، نشریه اقتصاد و نمایشگاه با مهندس فرامرز باریکانی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل «شرکت تولیدی صنعتی پکاشیمی» گفت وگویی انجام داده است:

لطفاً بفرمایید که با چه رویکردی در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی حضور پیدا کردید؟
هدف از شرکت در نمایشگاه ها، ارائه ی آخرین دستاوردهای شرکت ها در مورد موضوع نمایشگاه است . رویکرد شرکت پکا شیمی همواره توسعه ی زیرساخت ها، افزایش امکانات و توانایی ها، توسعه ی محصول و تکنولوژی بوده است. با توجه به این رویکرد، ما تلاش می کنیم که سالانه محصولات جدیدی را برای عرضه در نمایشگاه های مختلف، تولید و ارائه نماییم. در همین ارتباط در صنعت نفت و گاز، کاری را که در این حوزه متقبل شده ایم، تولید پوشش های صنعتی برای محافظت از خوردگی در مقابل شرایط محیطی اعم از کار برای خوردگی لوله های انتقال و سایر تجهیزات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به صورت دفنی در داخل زمین یا روی زمین در مقابل نور و سایر شرایط جوی می باشد.
چشم انداز صنعت نفت کشور را چگونه می بینید؟
شرکت های مختلف برای توسعه صنعت نفت وگاز تلاش های گوناگونی را انجام داده اند. بخشی که بر عهده ی شرکت پکا شیمی و سایر شرکت ها است، تلاش برای توسعه می باشد؛ چه توسعه در بخش امکانات، زیرساخت ها و ظرفیت ها و چه توسعه در بخش تولید محصولات جدید و تکنولوژی و همچنین سرمایه گذاری های مختلف مادی و معنوی. امیدواریم که با ایجاد رونق اقتصادی و گشایش ها در کشور، پروژه هایی که مدت طولانی است در بخش های مختلف صنعت منتظر هستند، هر چه سریعتر فعال شوند تا بتوانند در حوزه های پایین دستی، اشتغال مورد انتظار را ایجاد کنند، در اینصورت سرمایه گذاری ما، یک کار بهینه و منتج به نتیجه خواهد بود و می تواند به توسعه صنعت کشور کمک کند.
لطفاً راجع به پروژه های بزرگ شرکت پکا شیمی، توضیحاتی ارائه بفرمایید.
– هر پروژه ای که در حوزه های نفت و گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب و به طور کلی هر پروژه ی کلانی که در کشور تعریف شود، که به انواع رنگ ها و پوشش های ضد خوردگی و محافظتی نیاز داشته باشد، ما نیازهای آنها را تأمین می کنیم.در همین ارتباط، لازم به توضیح است که یکی از پروژه های بزرگی که در اوایل سال گذشته به اتمام رسید، پروژه ی بزرگ خط لوله ی انتقال نفت خام از گوره به جاسک، با بیش از هزار کیلومتر لوله ی 42 اینچ بود که یک پروژه ی بسیار مهم و استراتژیک به شمار می رود. در اجرای این پروژه جهت پوشش لوله ما موفق شدیم که بدون وقفه نیازهای این پروژه را تأمین نماییم.
در بازارهای خارجی هم حضور دارید؟
– بله؛ برای صادرات به کشورهای حوزه ی خلیج فارس، کشورهای CIS مشترک المنافع و اوراسیا تلاش های زیادی انجام داده ایم. با توجه به اینکه در شرایط تحریم به سر می بریم، پیشبرد بخش توسعه ی صادرات کار ساده ای نیست، اما به تدریج در حال رسیدن به نتیجه هستیم. بالاخص در حوزه کشورهای CIS و اوراسیا، اخیرا با توجه به جنگ اوکراین و روسیه، در این مناطق بحران هایی ایجاد شده و یک تهدید ایجاد کرده است، ولی ما تصمیم گرفتیم که فرصت های ایجاد شده و شرایط جدید را شناسایی کرده و این تهدید را تبدیل به فرصت کنیم و بتوانیم جایگزین برخی از کشورهای اروپایی که صادراتی به این کشورها در حوزه ی کاری ما داشتند، بشویم و از بازار پیش آمده، جهت توسعه ی صادرات بهره ببریم.
با چه چالش ها و موانعی روبرو هستید و راهکارهای شما برای رفع آنها چیست؟
– همیشه یکی از چالش های مهم در بخش تولید و صنعت، قوانین متغیر در این حوزه است. با توجه به اینکه ما در حوزه ی صنعت فعالیت می کنیم، یکی از موارد مهم برای ما، زنجیره ی تأمین می باشد. ما باید بتوانیم مواد اولیه ی بالادستی مورد نیاز خودمان را بدون مشکل تأمین کنیم که متأسفانه در این حوزه، همیشه دچار نوسان هستیم.
به عنوان مثال، در چند سال اخیرمحاسبه تعرفه های گمرکی، بر اساس ارز 4200 تومانی بود و خرید کالای ما هم براساس ارز نیمایی در جریان می باشد که توسط بانک ها تامین می گردد. تعرفه های گمرکی که براساس ارز 4200 تومانی بوده اند، موجب شده اند که قیمت تمام شده، پایین تر باشدو در نتیجه قیمت فروش پایین تر و بازار محصولات ما بیشتر باشد که از قرار معلوم قرار بر این است که ارز 4200 تومانی در محاسبه تعرفه های گمرکی به ارز نیمایی تبدیل شود و این کار تاثیر بسیار زیادی بر قیمت های تمام شده دارد و متاسفانه مدتی است که در بلاتکلیفی به سر می بریم و به طور کلی یکی دیگر از چالش های ما، تصمیم های غیر کارشناسی و نابهنگام مسوولان حوزه کسب وکار می باشد، مانند افزایش 57 درصدی حداقل حقوق و دستمزد در سال 1401 که میانگین آن برای سطوح مختلف مزدی بالغ بر 43 درصد می شود، این تصمیم یکی از تصمیمات غیر کارشناسی و نابهنگام بوده است که نهایتا کمکی به حوزه اشتغال نمی کند و موجب می شود که بسیاری از صنایع در تنگنا قرار بگیرند.
در اثر این تصمیم، در ابتدا فعالیت های توسعه ای بسیاری از صنایع متوقف می شوند، همچنین صنایعی که تصمیم به شروع فعالیت داشته اند، در اثر این تصمیم دچار مشکل می گردند و برخی هم مجبور به تعدیل نیروی انسانی می شوند. زیرا توانایی پرداخت دستمزدهای تعیین شده را ندارند.