نمایشگاه ها

لوگو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن

مشارکت 110 شرکت فعال در حوزه های مختلف معدن در نمایشگاه معدن و صنایع معدنی

محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن مطرح کرد: مشارکت 110 شرکت فعال در حوزه های مختلف معدن در نمایشگاه معدن و صنایع معدنی

محمدرضا بهرامن از 24 سالگی وارد کار در حوزه معدن شده است و جالب اینکه اولین فعالیت‌هایش مربوط به کارهای اکتشافی مواد پرتوزا برای سازمان انرژی اتمی وقت بوده است. بهرامن ۷۱ ساله دوران پرفراز و نشیبی را در حوزه معدن طی کرده و به گفته خودش در کنار سایر فعالان این حوزه تلاش زیادی داشته تا با اصلاح قوانین دست‌وپاگیر، راه را برای شکوفایی این حوزه هموار کند.
نشریه اقتصاد و نمایشگاه در حاشیه برگزاری شانزدهمین نمایشگاه معدن و صنایع معدنی با محمدرضا بهرامن رییس خانه معدن ایران گفت و گویی در مورد فعالیت های خانه معدن و نمایشگاه ایران کان مین انجام داده است که در ادامه می خوانید:
به عنوان سوال اول، برای مخاطبان نشریه اقتصاد و نمایشگاه شرح دهید خانه معدن ایران در چه سالی و با چه اهدافی تاسیس شد؟
معادن تأمین کننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از صنایع بوده و در امر خودکفایی صنعتی، ایجاد اشتغال مولد و افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه یک کشور نقش بسزایی دارد. بسیاری از فعالیتهای اقتصادی به مواد معدنی وابسته اند و صنایع معدنی به عنوان اولین بخش در زنجیره تامین سایر صنایع می باشند. بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشور، جایگاه ویژه ای دارد.
با توجه به نیاز به برنامه‌ریزی و مدیریت بهینه صنایع معدنی در اواخر سال ۱۳۸۱ گروهی از نخبگان، اندیشمندان و متخصصان در بخش معدن که دغدغه نابسامانی اوضاع معادن و ذخائر زیرزمینی و کانیهای خدادادی را داشتند، گردهم آمدند تا با چاره اندیشی و تدبیر و مداقه در امور، در ساماندهی و بهینه سازی و صنعت معادن ایران همکاری نمایند.با برپایی نشست های عدیده، بحث و تبادل و تعاطی آراء و نظرات کارشناسانه و تخصصی سرانجام توفیق یافتند، تا در راستای هماهنگی امور حرفه ای و گسترش و ارتقاء سطح عملیات معدنی، صنایع معدنی و تجارت جهانی مواد معدنی کشور، خانه معدن ایران تاسیس شد.
در آستانه برگزاری شانزدهمین نمایشگاه معدن و صنایع معدنی ، لطفا تصویری کلی از وضعیت معادن و به ویژه صنایع معدنی کشور از جنبه دستاوردها و چالش های این حوزه در یک سال گذشته ارائه فرمایید؟
بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزه های مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور محسوب میشود.
هدفمند نبودن سیاستهای متخذه در این صنعت، ضعف نهاد حقوق مالکیت و حمایت از سرمایه گذار و فقدان نگاه صادرات محور در زمره چالشهای ساختاری و برون بنگاهی در بخش صنعت معدنکاری کشور است.
عدم سیاستهای حمایتی از صادرات متناسب با ارزش آفرینی عدم امکان تأمین مالی و نقدینگی واحدها توسط بانکها و بازار سرمایه، زمانبر بودن صدور مجوز و عدم اجرای پنجره واحد ،تغییر مکرر و خلق الساعه سیاستها و مقررات، نبود ساختار روابط توسعه یافته بین سطوح مختلف، ضعف دیپلماسی اقتصادی و تجاری در اقتصاد معدنی کشور از جمله چالشهای اصلی محیط کسب وکار در معدن  به شمار می آیند توجه به اکتشافات ذخایر در اعماق، یافتن روش‌های جدید برای افزایش بازیابی و فرآوری فلزات استراتژیک و بسیار ارزشمند توسعه روش‌های ژئوفیزیکی و زمین‌شناسی برای اکتشاف ذخایر عمیق، به جهت ایفای نقش بخش معدن در توسعه پایدار باید از اولویت‌های این صنعت استراتژیک در کشور باشد.
از سوی دیگر امروز در بخش استخراج معدن فلزات آهنی و غیر آهنی، توسعه روش‌های استخراج زیرزمینی و تجهیزات مرتبط با آن، برای بهره برداری از ذخایر عمیق، یک چالش اساسی برای مهندسین معدن است. در بخش فرآوری این نوع مواد معدنی با عیار پایین و دستیابی به دانش و تکنولوژی‌های جدید برای فرآوری این ذخایر یک چالش اساسی است. عامل دیگری که در آینده نزدیک در حوزه صنعت معدنکاری بیشتر بروز خواهد یافت، بحث مصرف بهینه انرژی (به ویژه آب و برق) و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در معدن است. در بحث مصرف بهینه انرژی نکته دیگر، توجه به مصرف انرژی در حمل و نقل مواد معدنی و هزینه انتقال آن است که نیازمند یک طراحی بهینه برای معدن از استخراج تا فرآوری کانی‌ها است تا مصرف انرژی و هزینه‌ها به شکل بهینه انجام پذیرد. تخریب منابع طبیعی و محیط‌زیست در اثر فعالیت‌های معدنی چالش دیگر فعالین این حوزه است.
در این راستا چالش اصلی معدن مواجهه با بحث باطله‌ها، پساب‌ها و تاثیرات منفی معدنکاری بر روی منابع طبیعی و محیط زیست در کشور است. به‌طور کلی عمده ترین چالش‌های پیش رو در صنعت معدنکاری را می‌توان «معدنکاری زیرزمینی»، «توسعه روش‌های اکتشافی»، «طراحی معادن»، «کانه‌آرایی و متالورژی»، «حمل و نقل در معادن»، «معدنکاری روباز» و « استفاده از باطله و پساب‌های معدن و احیا زمین پس از استخراج» عنوان کرد.
لطفا گزارشی از عملکرد ستاد برگزاری نمایشگاه ایران کان مین در مرحله ثبت نام ارائه کرده ، آمار تعداد مشارکت کنندگان و متراژ تحت پوشش نمایشگاه در این دوره را اعلام فرمایید؟
ستاد برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات و تجهیزات معدن، راهسـازی و صنایع وابسته – ایران کان مین 1399، بلافاصله پس از پایان دوره گذشته نمایشگاه سیاست گذاری و برنامه ریزی جهت تمهیدات لازم را در دستور کار خود قرار داد و نهایتا» از مردادماه سال جاری فعالیت خود را بطور جدی و مستمر آغاز نمود و برنامه ریزی و عملیات اجرائی خود را بر اساس تاریخ اعلامی اولیه که در تاریخ 8 الی 11 آبانماه در تقویم نمایشگاهی شرکت محترم سهامی نمایشگاه های بین المللی مشخص شده بود، به انجام رسانید.
به دلیل شیوع بیماری منحوس کرونا در کشور و اعلام شرایط ویژه، پس از جلسات و مذاکرات پیاپی با مدیران وزارت صمت، سازمان توسعه و تجارت و شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی تاریخ نهایی مقارن با دهه مبارک فجر از تاریخ 11 لغایت 14 بهمن ماه مشخص و در تقویم نمایشگاهی درج گردید.
لذا پس از قطعی شدن تاریخ برگزاری با توجه به زمان کم و حساسیتهای موجود به سرعت با استفاده از ابزارهای مختلف اعم از چاپ در نشریات و روزنامه های و رسانه های پر مخاطب مانند گروه رسانه ای دنیای اقتصاد و همچنین به صورت الکترونیکی و با استفاده از نرم افزار های پیام رسان در سطح گسترده ای به مخاطبین این رویداد اطلاع رسانی گردید.
پس از مدت زمانی حدود یکماه، ستاد برگزاری نمایشگاه ایران کان مین متشکل از شرکت پالار سامانه و شبکه معدن ایران با سیاست گذاری های خانه معدن ایران بعنوان متولی اصلی این نمایشگاه با توجه به شرایط همه گیری بیماری کرونا از یک طرف و تحریم های ظالمانه جهان غرب نسبت به کشور عزیزمان ایران از سویی دیگر، موفق شد حدود 110 شرکت فعال در حوزه های مختلف معدن و صنایع معدنی اعم از تولید کنندگان مواد اولیه معدنی، تولید کنندگان مواد نهایی معدنی، تامین کنندگان تجهیزات مورد نیاز شرکتهای معدنی، سرمایه گذاران و دیگر شرکت های مرتبط با این حوزه همچون سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، شرکت ملی صنایع مس ایران و … گرد هم آورده و شانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران کان مین را در فضائی تقریبی در حدود 14.000 متر مربع جهت حضور حداکثری در نمایشگاه فراهم آورد.
همچنین ، با تلاش های انجام شده از سوی خانه معدن ایران، به امید خداوند متعال شانزدهمین نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات و تجهیزات معدن، راهسـازی و صنایع وابسته – ایران کان مین 1399 با مراسم افتتاحیه که با حضور وزیر محترم صمت و یا معاونین عالی رتبه وزیر، مدیران ارشد سازمانها و نهادهای دولتی، تصمیم گیران و تصمیم سازان دولتی و مدیران ارشد شرکت های حاضر در نمایشگاه مزین خواهد شد، در تاریخ 11 بهمن ماه از محل تعبیه شده در ورودی سالن 8، شروع به کار نماید.
چه برنامه هایی برای برگزاری با کیفیت نمایشگاه تدارک دیده اید و در اجرای پروتکل های بهداشتی چه تدابیری اندیشیده اید؟
با توجه به اولویت خانه معدن ایران و ستاد برگزاری نمایشگاه در حفظ سلامتی شهروندان و بالاخص فعالان اقتصادی ستاد برگزاری شانزدهمین نمایشگاه ایران کان مین از همان ابتدای شروع به فعالیت، جهت هر چه با شکوه تر برگزار شدن رویداد و همچنین رعایت نکات بهداشت و سلامت و رفاه حال مشارکت کنندگان و مخاطبین، با همکاری شرکت سهامی نمایشگاهها اخذ تدابیر و برنامه ریزی نمود تا با رعایت سختگیرانه پروتکل های بهداشتی از قبیل استقرار تیم پزشکی، اورژانس، ضد عفونی نمودن محل برگزاری و … نمایشگاهی در خور شان کشور عزیزمان ایران، وزارت صنعت، معدن و تجارت، خانه معدن ایران برگزار کند.