فرهاد بهشتی مدیرعامل شرکت «ایران دیبا»: « ایران دیبا» مجهزترین و کامل ترین کارخانه تولید مستربچ در کشور است
شرکت «ایران دیبا» از سال 1373 با تولید انواع مستربچ و افزودنی جهت صنایع پلاستیک، نساجی و کامپاند فعالیت خود را آغاز کرد این شرکت با داشتن بیش از 230 نفر پرسنل یکی از بزرگترین تولید کنندگان صنایع مستربچ ایران است. اقتصاد و نمایشگاه با فرهاد بهشتی مدیرعامل شرکت ایران دیبا گفت و گویی انجام داده است که می خوانید:
لطفا خودتان رو معرفی کنید؟ تاریخچه ای از فعالیت های ایران دیبا را تشریح کنید؟
فرهاد بهشتی متولد 1355 و فارغ التحصیل رشته مهندسی شیمی و مدیر عامل شرکت ایران دیبا هستم. این شرکت از سال 1373 تا به امروز با تولید انواع مستربچ و افزودنی جهت صنایع پلاستیک، نساجی و کامپاند با بیش از 230 نفر پرسنل یکی از بزرگترین تولید کنندگان صنایع مستربچ ایران بوده است.
من و برادرم سومین نسلی هستیم که در کار تولید حضور داریم و در یک خانواده به اصطلاح تولیدی پرورش پیدا کرده ایم. از دوران کودکی در محیط کارخانه و تولید بوده ایم. سابقه حضور خانواده ما در صنعت نساجی به مرحوم پدرم باز می گردد. او پس از تحصیل در امریکا در رشته نساجی و کارشناسی ارشد در رشته مکانیک، به ایران بازگشت و چند سالی در دانشگاه پلی تکنیک به تدریس مشغول بود. سپس مدیریت پروژه چند کارخانه مشهور را در ایران بر عهده گرفت. در واقع من و برادرم، ادامه دهنده راه او هستیم.
کارخانه ی ایران دیبا در سال 1373 در زمینه ی تولید مستربچ برای صنایع نساجی از طریق دانش فنی شرکت های اروپایی کار خود را آغاز و به تدریج با افزایش ظرفیت و انتقال دانش فنی از شرکت های اروپایی به زمینه های تولید مستربچ برای صنایع پلاستیک و افزودنی ها هم ورود پیدا کرد که تا به امروز این فعالیت ها ادامه داشته است و به عنوان کامل ترین کارخانه در تولید مستربچ در گریدهای مختلف پلیمری در صنایع مختلف می باشد.
در ایران پلاست چه محصولات یا دستاوردی را معرفی خواهید کرد؟
به نظرم بزرگترین دستاورد در ایران پلاست ایجاد و ارتباط یک نقطه تجاری با تولید کنندگان و روبروشدن با نظرات و پیشنهادات آنها بطور مستقیم است. در این تنوع میدانی از انواع کالاهایی که ما رنگ آنها را می سازیم، بهترین راه جهت دریافت نظرات مشتریان و بکارگیری آنها در حوزه افزایش کیفی محصول،ارتباط مستقیم با تولیدکنندگان و نمایندگان فنی آنهاست این مهم همواره در این نمایشگاهها میسر است.
البته صنعت پلیمر در سال های اخیر و با تنوع دادن به محصولات تولیدی و افزایش ظرفیت ها، رشد قابل توجهی داشته است. رشد این صنعت متناسب با ارتقای پتروشیمی ها است. با توجه به اینکه پتروشیمی ها در سال های اخیر رشد چشم گیری داشتند امیدوار هستیم گریدهای متنوع تر و همچنین عرضه بیشتر این گرید ها هم بتواند در چرخه ی تولید پتروشیمی ها قرار بگیرد و ظرفیت های مورد نظر در صنایع پایین دستی که بصورت واقعی تولید دارند را در اختیار قرار دهند.
چالش ها و فرصت های صنعت شما در حال حاضر شامل چه مواردی است؟
بعنوان اولین فرصت می توان به امکان صادرات محصول اشاره کرد ولی در حال حاضر با توجه به تحریم ها و وجود مشکلات عدیده ای همچون خود تحریمی ها و قوانین دست و پا گیر دولتی و نیز تحریم خطوط کشتی رانی و حمل و نقل در این زمینه با چالش های جدی مواجه شده ایم.
نکته دیگر اینکه در زمینه ی تولید مستربچ با مشکلات زیادی مواجه هستیم چرا که 60 درصد مواد اولیه در این حوزه وارداتی هستند. با توجه به سخت شدن تبادلات مالی و تاخیر در حمل مواد و تحریم خطوط کشتی رانی و حمل و نقل، فعالیت در این حوزه با چالش های بزرگی روبروست که تداوم آن به هیچ وجه به نفع صنعتگران نیست.
و نکته آخر عرضه محدود محصولات پترشیمی در بورس و رقابتهای بالای این محصولات و در نتیجه افزایش قیمتهاست که متاسفانه شرایط بسیار سختی را بر تولیدکنندگان تحمیل کرده است.
چه چشم اندازی را برای آینده فناوری و تکنولوژی در این حوزه متصور هستید؟
تکنولوژی این شرکت براساس دانش فنی شرکت های اروپایی بوده که در چنین شرایط تحریم واردات از شرکت های اروپایی بسیار سخت می باشد.
برای سوال آخر، ارزیابی شما از نمایشگاه ایران پلاست در مقایسه با سایر نمایشگاههای معتبر بین المللی و منطقه ای صنعت پلاستیک و پلیمر چیست؟
اگرچه در سالهای اخیر بدلیل وجود کرونا این نمایشگاه با چالشهای زیادی از نظر زمان و اجرا روبرو بوده است اما بدلیل موقعیت سوق الجیشی ایران در منطقه، وجود ایران پلاست می تواند نقطه هم افزایی بین المللی در منطقه ایجاد کند. بویژه حضور شرکتهای قدرتمند پتروشیمی در این کشور می تواند پشتیبانی قوی از شرکتهای پایین دستی ایجاد کند که این مورد خود تفاوت ذاتی این نمایشگاه و مقایسه آن با سایر نمایشگاههای مشابه منطقه را نشان می دهد.
در پایان بر خود واجب می دانم از کلیه پرسنل شرکت ایران دیبا که سرمایه های شرکت بحساب می آیند و با زحمات شبانه روزی برای تولید، ارتقا و پیشرفت شرکت زحمت کشیدند و کارخانه را از آن خود دانسته و از هیچ تلاشی دریغ نکردند مراتب قدردانی و تشکر را بجا آورم و آرزو می کنم در چنین شرایط بحران زده ای که تحریم های ظالمانه و خود تحریمی داخلی، فشار زیادی بر پیکره اقتصاد آورده است و علیرغم همه ادعاها، متاسفانه هیچ حمایتی از تولید داخل نمی شود، بتوانم این مسیر تولید را کماکان ادامه داده و به حفظ اشتغال موجود بپردازم.