نمایشگاه ها

لوگو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نمایشگاه بین المللی تخصصی صادراتی صنعت مبلمان پل اتصال صنعت مبلمان ایران به بازارهای جهانی

سی و یکمین نمایشگاه بین المللی تخصصی صادراتی با مشارکت و استقبال بیش از ۳۰۰ شرکت داخلی و خارجی و حضور هیئت های تجاری از کشورهای عمان، قطر، سوریه، عراق، اقلیم کردستان عراق، و روسیه از 23 تیرماه به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود. توسعه بازارهای صادراتی و افزایش حضور ایران در بازارهای جهانی از اهداف برگزاری این دوره از نمایشگاه عنوان شده است.

برپایه آمارهای جهانی، حجم صنعت مبلمان دنیا در سال 2020 از 546 میلیارد دلار فراتر رفته است. رشد صنعت املاک و گردشگری و رستوران ها، به طور قابل توجهی باعث رشد بازار جهانی مبلمان می شود. دولت ها در سراسر جهان بر توسعه املاک و مستغلات بر ایجاد پروژه های جدید تجاری و مسکونی متمرکز شده اند که در نهایت به تقویت اقتصاد و ایجاد تقاضا برای صنعت مبلمان شده است. علاوه بر این، عواملی مانند افزایش تقاضا برای مبلمان لوکس و ممتاز به دلیل افزایش سطح درآمدی و جمعیت در کشورهای در حال توسعه و رشد سرمایه‌گذاری‌های دولتی برای توسعه زیرساخت‌ها به رشد بازار جهانی مبلمان دامن می‌زند.

با این حال، فقدان امکانات حمل و نقل بهتر همراه با کمبود نیروی کار ماهر از جمله عواملی هستند که انتظار می رود رشد بازار را در دوره پیش بینی شده تا حدودی مهار کنند. از سوی دیگر، ظهور مبلمان ارزان قیمت توسط کشورهایی مانند چین و ویتنام، فرصت‌های رشد سودآوری را برای بازار ایجاد می‌کند. در حال حاضر آمریکای شمالی سهم عمده ای از بازار مبلمان را در اختیار دارد و انتظار می رود در طول دوره پیش بینی شده همچنان بر بازار تسلط داشته باشد. با این حال، آسیا و اقیانوسیه به دلیل افزایش سریع سرمایه گذاری در دکوراسیون خانه و مبلمان خانگی در این منطقه، رشد ثابتی را در بازار مبلمان تجربه می کنند. همچنین پیش بینی می شود افزایش تمرکز بر توسعه ساخت و سازهای مسکونی و تغییر در سبک زندگی باعث رشد بازار مبلمان در سطح جهانی شود. پیشرفت های مداوم شهر هوشمند همراه با رشد صنعت ساخت و ساز نیز تقاضای قابل توجهی برای صنعت مبلمان در سراسر دنیا ایجاد می کند.

بر اساس آمارها، ایران نوزدهمین بازار بزرگ مبلمان در جهان است. در سال‌های گذشته گردش مالی سالانه بازار مبلمان کشورمان تا بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شد و ارزش صادراتی محصولات این صنعت در این حوزه سالانه تا ۵۰میلیون دلار برآورد می‌شد و عراق، افغانستان و عمان بزرگ‌ترین واردکنندگان مبلمان ایرانی بوده‌‌اند. همچنین در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار واحد صنعتی، صنفی و خدماتی در صنعت مبلمان کشور فعالیت دارند و مجموع گردش مالی آن چیزی در حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. این درحالی است که این حجم از گردش مالی و اشتغال تنها با به ‌‌کارگیری نیمی از ظرفیت صنعت حاصل شده است. بنابراین با به کارگیری این ظرفیت بالا که به دلایل مختلف خالی و بدون استفاده مانده است می‌توان حجم تولید، گردش مالی، اشتغال، صادرات و ارزآوری و بازده اقتصادی این صنعت را حداقل تا دوبرابر میزان فعلی افزایش داد. درباره ارزش صادرات مصنوعات چوبی و مبلمان نیز کارشناسان از رقمی بالای ۳۰ میلیون دلار در سال صحبت می‌کنند که اگر بخشی از موانع تولید برداشته شود این رقم حتی می‌تواند تا بالای ۵۰۰ میلیون دلار در سال هم برسد.

از جمله هدف گذاری های انجام شده برای برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی تخصصی صادراتی صنعت مبلمان در پایتخت، توسعه بازارهای صادراتی و افزایش حضور ایران در بازارهای جهانی است. به نظر می رسد با توجه به استقبال چشمگیر مشارکت کنندگان خارجی در این دوره از نمایشگاه و گذر از بحران کرونا شاهد تحقق این هدف در نمایشگاه امسال مبلمان باشیم.