نمایشگاه ها

لوگو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

حضور چشمگیر شرکت انرژی دانا در عرصه تولید و اجرای پروژه های ملی در صنایع بالادستی نفت و گاز

مدیر عامل شرکت خدمات نفت و گاز انرژی دانا : حضور چشمگیر شرکت انرژی دانا در عرصه تولید و اجرای پروژه های ملی در صنایع بالادستی نفت و گاز

مهندس سید حامد وزیری هامانه مدیر عامل شرکت خدمات نفت و گاز انرژی دانا مطرح کرد: استفاده از اسید کاری  و تحریک چاه ها یکی از راهکارهای موثر برای جبران ناترازی گاز مطرح است.

مهندس سید حامد وزیری هامانه مدیر عامل و‌ عضو هیات مدیره شرکت خدمات نفت و گاز انرژی دانا دارای مهندسی مکانیک از دانشگاه تهران و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته MBA گرایش مارکتینگ و DBA گرایش منابع انسانی از دانشگاه تهران است. وی یکی از مدیران شاخص صنعت نفت و گاز است و در یک دهه گذشته عضو هیت مدیره (EIED)،  مدیر اجرایی و در دو سال پایانی قائم‌مقام مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) بوده است. نشریه اقتصاد و نمایشگاه ویژه نامه نمایشگاه بین المللی نفت با وی گفت و گویی انجام داده است:

فعالیت شرکت انرژی دانا در طول زنجیره ارزش

مهندس وزیری هامانه با اشاره به فعالیت های این شرکت اظهار داشت: شرکت انرژی دانا با بیش از بیست سال سابقه فعالیت، در حوزه بالادستی به فعالیت خود ادامه داده است و پروژه های بسیاری را در زمینه های مختلف خدمات میادین نفتی از جمله ژئوفیزیک و حفاری انجام داده است.

وی گفت: در حال حاضر، انرژی دانا در طول زنجیره ارزش صنایع نفت و گاز از برداشت داده های اکتشافی و انجام مطالعات ژئوفیزیکی تا توسعه میادین نفت و گاز و تولید از میادین فعالیت می‌کند؛ گروه انرژی دانا از سه بخش اصلی تشکیل شده است که می‌توان به بخش تولید و اکتشاف، بخش خدمات میادین نفت و گاز و بخش سرمایه‌گذاری اشاره کرد.

بخش خدمات میادین نفتی شرکت انرژی دانا شامل خدمات  ژئوفیزیکی (شامل برداشت، پردازش و تفسیر داده های مختلف ژئوفیزیکی)، عملیات حفاری و تأمین تجهیزات و خدمات مرتبط با این عملیات است. این بخش همچنین با یک طیف گسترده از خدمات حفاری مانند سیمان‌کاری، اسیدکاری، تأمین مته‌های حفاری و تجهیزات درون‌چاهی و رشته های تکمیل چاه فعالیت می‌کند.

مهندس وزیری هامانه خاطرنشان کرد: انرژی دانا در گذشته بیشتر به عنوان یک شرکت خدمات دهنده در بازار خدمات میادین نفتی شناخته می شد. اما در چند سال گذشته و با کسب مجوز فعالیت به عنوان یک شرکت اکتشاف و تولید ایرانی، این مجموعه وارد بحث سرمایه گذاری و توسعه میادین نفت و گاز تحت قالب قراردادهای جدید نفتی (IPC) شده است.

علاوه بر این در راستای توسعه بخش خدمات میادین نفت و گاز، در سال ۱۴۰۱، دانا تصمیم گرفت تا  وارد حوزه تولید تجهیزات مرتبط با صنایع بالادستی نفت و گاز  شود. با تملک 100 درصدی یک شرکت فعال در حوزه تولید رشته های تکمیل چاههای نفت و گاز، شرکت انرژی دانا به جمع تولید کنندگان تجهیزات صنعت نفت و گاز پیوست .  این تصمیم باعث خلق دستاوردهای برجسته‌ای در حوزه تولید شده است.

اتمام دو پروژه بزرگ نفتی در سال 1401

وی با اشاره به فعالیت های شرکت دانا در سال 1401 عنوان کرد: سال گذشته پروژه بلال، یک پروژه اکتشافی در حوزه نفت و گاز در چاه‌های دریایی را با موفقیت به پایان رساندیم. با چاه حفاری شده در میدان بلال، توسعه این میدان در دستور کار شرکت ملی نفت ایران  قرار گرفت.

همچنین، پروژه نرگسی که یکی از پروژه‌های نگهداشت تولید میادین مناطق نفتخیز جنوب، نیز با موفقیت به اتمام رسید. به علاوه در طول سال 1401، انرژی دانا موفق به حفر7  حلقه چاه تولیدی در میدان آزادگان جنوبی با استفاده از دکلهای حفاری خشکی خود شد.

علاوه بر حفاری، اتمام موفقیت آمیز عملیات لرزه نگاری میدان تنگ بیجار در استان ایلام در سال گذشته یک دستاورد مهم در تاریخ انرژی دانا بوده است. این پروژه در مساحت بیش از 1400 کیلومتر مربع و در یکی از سخت ترین توپوگرافیها در ایران با موفقیت 100 درصدی برای شرکت مناطق نفت مرکزی ایران انجام شد. در راستای ارائه خدمات مرتبط با صنعت بایستی اشاره داشت، انرژی دانا به عنوان یکی از معدود دارندگان کشتی اسیدکاری و تحریک چاه در ایران، آمادگی خود را جهت ایفای نقش خود در راستای افزایش تولید چاههای نفتی و گازی کشور اعلام می دارد.

تحریک چاه به عنوان یکی از موثرترین  و در دسترس ترین راهکارهای کمک به جبران ناترازی گاز کشور همواره مطرح بوده است.

من امیدوارم که این موضوع در سال جاری به عنوان یکی از اولویت‌های وزارت خانه مدنظر قرار بگیرد. همچنین، دانا در طول سال گذشته موفق شد تا سرویس سیمانکاری خود را علاوه بر میادین دریایی، به میادین خشکی نیز گسترش دهد  و به این حوزه وارد شود. همچنین، ما آماده‌سازی سرویس اسیدکاری در خشکی را نیز انجام داده‌ایم.

آزمایشگاه تست سیمان انرژی دانا با به روز رسانی های انجام شده و دارا بودن به روزترین تجهیزات، قابلیت مرجع بودن را داراست و تجهیزات مناسبی نیز در اختیار دارد. اساسا، در سال ۱۴۰۲ یکی از تکنیک‌های توسعه‌ی ما شامل سرویس‌های حفاری با استانداردهای جدید است که عملاً می‌تواند به صنعت حفاری کمک کند.

مهندس وزیری هامانه با برشمردن برخی از دستاوردهای شرکت دانا اظهار داشت: طراحی و ساخت رشته های تکمیلی چاههای نفت و گاز، طراحی و ساخت رشته های تکمیلی با فشار 7500 PSI که عمدتا در میادین غرب کارون مورد نیاز است  و انجام موفق آزمون های ارزیابی طراحی با سطح V3 براساس استاندارد API 11D1و  اخذ گواهی نهاد صدور گواهینامه کیفیت انجمن نفت ایران (IPICB)برای این تجهیزات از دیگر دستاوردهای شرکت ما بوده است

در بخش اکتشاف و تولید نیز، اجرایی شدن میدان سهراب که با مدیریت 100 درصدی انرژی دانا به جهت رسیدن به تولید بیش از 30 هزار بشکه نفت و با سرمایه گذاری حدود 800 میلیون دلار به طور صد در صدی توسط انرژی دانا انجام خواهد شد، یکی از دستاوردهای مهم انرژی دانا در سال 1401 بوده است.

برنامه ویژه شرکت انرژی دانا برای نمایشگاه صنعت نفت

وی در پایان با بیان اینکه شرکت دانا به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های خصوصی در نمایشگاه‌های نفت و گاز همواره حضور داشته است؛ تصریح کرد: ما به عنوان نماینده‌ای از بخش خصوصی در صنعت نفت و گاز شناخته در نمایشگاه بین المللی صنعت نفت حضور داشته ایم. ما در نمایشگاه امسال نیز برنامه های ویژه ای را تدارک دیده ایم. در سال جاری، ما شاهد یک چرخه کامل‌تر هستیم. با افزایش توسعه فعالیت های شرکت در آینده، ما می‌توانیم امیدوار و خوشحال باشیم که تولید را در صنعت نفت بهبود بخشیم و در بخش بالادستی صنعت، به عنوان بازوی تولیدی در کنار بازوی مدیریت پروژه حضور داشته باشیم. ضمنا یکی از خدمات جدید انرژی دانا در رابطه با روزوه زنی لوله های CRA و ارائه دانش فنی یک لایسنس جدید، به احتمال بالا درنمایشگاه امسال از سوی انرژی دانا معرفی خواهد شد.