نمایشگاه ها

لوگو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

طرح‌ طراوت بانک صادرات ایران، جایگزین مناسب اعتبارات ارزی است

یوسفیان، نایب ‌رئیس هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران:

طرح‌ طراوت بانک صادرات ایران، جایگزین مناسب اعتبارات ارزی است

بیش از۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات  بانک صادرات ایران  برای حمایت از تولید کنندگان کشور

بانک صادرات ایران از ابندای سال جاری بیش از۲۰ میلیارد تومان اعتبارات اسنادی ریالی در قالب طرح طراوت به تولید کنندگان تسهیلات داده است که عملا جایگزین مناسبی برای اعتبارات ارزی بوده است و به خاطر نرخ پایین کارمزد و اثرگذاری آن به جای خرید نسیه و اعتباری، با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است.

بانک صادرات ایران با ارائه طرح های طراوت تولید و توسعه، با این روش، در شرایطی که به خاطر تحریم ها، پرداخت اعتبارات ارزی و خرید یوزانس، ری‌فاینانس و فاینانس فراهم نیست جایگزین مناسبی برای اعتبارات ارزی یوزانس، ری‌فاینانس و فاینانس ارائه  کرده تا امکان خرید نسیه مواد اولیه یک ساله برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فراهم شود. همچنین امکان خرید ماشین آلات با اقساط 18 ماهه و 36 ماهه در طراوت توسعه فراهم شده است. این تسهیلات مانند اعتبارات اسنادی ارزی حداکثر ٣ تا ٤ درصد برای متقاضی هزینه کارمزد خواهد داشت ضمن اینکه ریسک نوسانات تسهیلات ارزی نیز در این روش حذف می‌شود.

نائب رئیس هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران  در این زمینه با اشاره به مزیت های  طرح های اعتبارات اسنادی ریالی در قالب طرح‌های «طراوت تولید» و «طراوت توسعه» گفت: در شرایطی که اعتبارات ارزی  در حال حاضر میسر نیست، طرح‌های «طراوت تولید» و «طراوت توسعه»  عملا شرایط ویژه‌ای را  برای تسهیل مراودات بازرگانی و کاهش هزینه‌های مربوطه فراهم کرده است.

یوسفیان در نشستی که با حضور مدیران شرکت‌های خصوصی و فعالان حوزه نفت و گاز و پتروشیمی، کارشناسان و صاحب‌نظران برگزار شد، افزود: ارقام نشان می‌دهد که از ظرفیت کامل فعالیت و همکاری مشترک ایران با چین استفاده نشده، اما شرایط و قابلیت‌ها برای توسعه همکاری و حضور در بازارهای صادراتی همچنان وجود دارد.

یوسفیان با تاکید بر اینکه تحریم یکی از موانع اصلی افزایش مراودات تجاری ایران با چین بوده، تاکید کرد: نظام بانکی در گذشته از طریق یوزانس، ری‌فاینانس و فاینانس تامین مالی واحدهای مختلف اقتصادی خصوصاً واحدهای تولیدی و پروژه‌های بزرگ را انجام داده و بانک صادرات ایران نیز چندین پروژه را در قالب این مدل عملیاتی کرده که بزرگترین مجتمع تولید آلومینیوم کشور از جمله این طرح‌ها به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: تورم و تحریم به صورت توأمان موجب شده‌اند تا هزینه مجموعه‌های مختلف اقتصادی و تولیدی به شدت افزایش پیدا کند، همچنین تشدید این وضعیت موجب حذف نسیه فروشی و فروش اعتباری از بازار شد و عمده مبادلات به صورت نقدی انجام می‌شود که این شرایط موجب کاهش تولید، کاهش صادرات و افت عملیات تجاری شده است. بانک صادرات ایران در این زمینه اعتبارت اسنادی ریالی داخلی را جایگزین اعتبارات ارزی یوزانس، ری‌فاینانس و فاینانس کرده تا امکان خرید نسیه مواد اولیه یک ساله برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فراهم شود و فروشنده مواد اولیه پس از تحویل کالا، امکان تنزیل فوری این اعتبارات اسنادی را در شعب بانک صادرات ایران دارد. استفاده از این اعتبارات اسنادی همانند اعتبارات اسنادی ارزی حداکثر ٣ تا ٤ درصد برای متقاضی هزینه کارمزد خواهد داشت.

وی افزود: بانک صادرات ایران در سال جاری علاوه بر طراوت سرمایه در گردش، طرح «طراوت توسعه» را به منظور خرید ماشین‌آلات در داخل کشور و توسعه خطوط تولید با اعتبارات اسنادی ریالی ١٨ ماهه ارائه کرده که در سررسید قابلیت تقسیط ٣۶ ماهه را نیز دارد.

نائب رئیس هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران با اشاره به اینکه این بانک با طرح «طراوت توسعه» دو مجموعه پتروشیمی را تامین مالی کرده، افزود: در این شرایط بانک صادرات ایران، علاوه بر کمک به استمرار تولید در مجموعه‌های تولیدی، توانسته هزینه‌های تولید را تعدیل کند و امیدواریم که بتوانیم با استفاده از این ظرفیت و کمک به واحدهای اقتصادی، این دوره سخت را پشت سر بگذاریم.