نمایشگاه ها

لوگو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

همه چیز برای برگزاری ایران ژئو آماده است

نشست شورای سیاست گذاری اولین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو برگزار شد.

به گزارش اخبار نمایشگاه ها به نقل از موج؛ نشست شورای سیاست گذاری اولین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو روز ۲۸ مهرماه با حضور امیر دکتر مجید فخری معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رییس سازمان جغرافیایی، مهندس عابدپور دبیر شورای سیاست گذاری اولین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو و همچنین فعالان حوزه ژئوماتیک کشور در محل تالار اصفهان سایت نمایشگاهی تهران برگزار شد.

افزایش فضای نمایشگاه در دستور کار است

ادریس مازندرانی مجری برگزاری اولین نمایشگاه ایران ژئو در ابتدای این نشست اظهار داشت: سازمان توسعه تجارت ایران به منظور توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین توسعه شرکت های دانش بنیان در بخش ژئو و موقعیت مکانی مجوز برگزاری اولین دوره از برگزاری رویداد ایران ژئو را صادر کرد و وظیفه برگزاری این رویداد مهم را به شرکت آوای موفق ایرانیان واگذار کردند. طبق برنامه ریزی های به عمل آمده این نمایشگاه از ۲۵ لغایت ۲۸ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد. سالن های ۵ و ۶ برای برگزاری اولین دوره از این نمایشگاه اختصاص داده شده است و اگر استقبال شرکت های بخش خصوصی و همچنین متولیان دولتی نیز از میزان قابل قبولی برخوردار باشد ما افزایش فضای نمایشگاه را در دستور کار خود داریم. قطعا یکی از دغدغه های مهم ما در حال حاضر سلامت بازدیدکنندگان و مشارکت کنندگان در این رویداد است. در همین خصوص باید گفت نمایشگاه بین المللی تهران از ابتدای شیوع ویروس کرونا با ستاد مقابله با این ویروس و کمیته امنیتی و انتظامی وزارت کشور در ارتباط بود، از طرفی کارشناسان ستاد مقابله با کرونا در نمایشگاه مستقر هستند و چگونگی رعایت پروتکل های بهداشتی را از نزدیک رصد می کنند. بنابراین ما از بابت رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی در زمان برگزاری رویداد هیچگونه مشکل خاصی نخواهیم داشت.

وی افزود: کارت دعوتی الکترونیکی برای مشارکت کنندگان در این رویداد صادر خواهد شد و بازدید از این نمایشگاه صرفا برای متخصصان این حوزه فراهم خواهد بود. خوشبختانه کنفرانس ها و همایش هایی نیز در مدت برگزاری این رویداد در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که تا کنون که مدت زمان کوتاهی از ارسال فراخوان و آغاز پروسه ثبت نام گذشته است ما ۳۷۲ فراخوان برای شرکت های خصوصی، ۱۲۳ فراخوان برای شرکت های دانش بنیان و ۳۸ فراخوان برای دستگاه های متولی دولتی ارسال شده است.

ارتقای سطح فناوری و توسعه کسب و کارهای حوزه ژئوماتیک

در ادامه جلسه حجت عابد پور دبیر شورای سیاستگذاری اولین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو با ذکر بیاناتی از مقام معظم رهبری در خصوص تاکید ایشان بر توسعه علم و فناوری در کشور بیان داشت: با هدف ارتقای سطح فناوری و توسعه کسب و کارهای حوزه ژئوماتیک و ژئو انفورماتیک جمهوری اسلامی ایران هم در داخل کشور و هم در توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی با استفاده از هم افزایی و به‌کارگیری حداکثر ظرفیت قابل دسترسی بین بخشی، ایده اولیه برگزاری این نمایشگاه با رایزنی های اولیه از اسفند ۱۳۹۹ آغاز و در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به طور رسمی مطرح و پس از اخذ موافقت ریاست سازمان جغرافیایی و بررسی نمایشگاه ها و رویدادهای قبلی برگزار شده در کشور، نسبت به طرح ریزی و تهیه طرح توجیهی نمایشگاه از طریق شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی و به مدیریت شرکت آوای موفق ایرانیان به عنوان یکی از مجریان با تجربه و توانمند برگزاری رویداد های نمایشگاهی داخل و خارج از کشور با گرید A+ جهت برپایی این رویداد مهم مذاکره و نسبت به اجرا و عملیاتی کردن نمایشگاه هماهنگی‌ های لازم به عمل آمد.

وی افزود: پس از ارزیابی، مطالعه، مورد کاوی و انتخاب نام‌ های مختلف و با الگوگیری از محوریت نمایشگاه اینترژئو  آلمان به عنوان یکی از مطرح ترین نمایشگاه‌های دنیا، نمایشگاه پیشنهادی با هدف ایجاد محوریت در غرب آسیا در سال‌های آتی با نام ایران ژئو با شعار مهندسی ایرانی به سوی فردا ها با پیشنهاد سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با هدف گذاری تاریخ متناسب با این نمایشگاه به صورت سالیانه از تاریخ ۲۵ تا ۲۸ آبان ماه سال ۱۴۰۰ که همزمان با روز جهانی اطلاعات مکانی نیز است پس از انجام دفاعیه های نهایی از طریق شرکت آوای موفق ایرانیان با اخذ مجوز رسمی از سازمان توسعه تجارت و شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی شکل گرفت.

فرصتی مناسب برای تبادل ایده ‌ها

این مقام مسئول همچنین خاطرنشان کرد: فارغ از نگاه بخشی و دستگاهی، برگزاری این نمایشگاه در کنار سایر رویدادهای علمی و فناورانه از جمله برگزاری کنفرانس ها، نشست‌ های تخصصی، سمینارها و کارگاه های آموزشی و مصاحبه ها، علاوه بر ایجاد یک موقعیت ملی و بین المللی فرصت مناسبی برای تبادل ایده ‌ها و نظرات دست ‌اندرکاران و متخصصان حوزه ژئوماتیک دولتی و خصوصی، ایجاد تعامل و همکاری های بین بخشی ملی و فراملی، بازارشناسی و بازارسازی داخلی و خارجی، کسب فناوری ‌های نوین داخل و خارج از کشور، اشتغال ‌زایی و کارآفرینی، هم افزایی و تشکیل هلدینگ ‌های تخصصی صادراتی (تجهیزاتی، خدمات فنی-مهندسی، مشاوره ‌ای و…)، ایجاد فرصت‌ های سرمایه ‌گذاری، مقدمات برپایی نمایشگاه‌ های تخصصی در خارج از کشور، ارتقا رتبه کشوری در فناوری ‌های ژئوماتیک منطقه و جهان را با شیب منطقی و افزایشی در سال‌ های آتی به برگزاری این رویداد فراهم خواهد کرد.

دبیر شورای سیاستگذاری اولین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو در ادامه گفت: سازمان های نقشه برداری، زمین شناسی، هواشناسی، پدافند غیرعامل، دهیاری ها و شهرداری ها، سازمان فضایی،‌ ثبت اسناد و املاک کشور و همچنین وزارتخانه های جهادکشاورزی، راه و شهرسازی، صمت، نیرو و دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته اعضای شورای سیاست گذاری و مدعوین برگزاری اولین رویداد بین المللی ایران ژئو را تشکیل می دهند.

عابدپور در پایان بیان داشت: دانشگاه های خواجه نصیر الدین طوسی، علم و صنعت،‌امام حسین (ع) و دانشکده های فنی و جغرافیای دانشگاه تهران و همچنین انجمن های تخصصی شامل اتحادیه انجمن های علوم جغرافیایی و جامعه مهندسان نقشه بردار نیز در برگزاری این رویداد حضور دارند.

رتبه ۴۹ جهان در شان و جایگاه کشور ما نیست

در ادامه نشست امیر دکتر مجید فخری، معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رییس سازمان جفرافیایی و رییس شورای سیاستگذاری اولین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو، بیان داشت: موضوع برگزاری نمایشگاه ایران ژئو در این سطح به عنوان یک نیاز مطرح شد. ما سابقه برگزاری نمایشگاه های متعدد در حوزه ژئوماتیک کشور را داشتیم. سازمان نقشه برداری سال ها نمایشگاه ها و همایش های نقشه برداری سالانه را برگزار می کرده و همه ما از این نمایشگاه ها و همایش ها بهره مند بودیم. سازمان های دیگر نیز به فراخور نیاز و ظرفیت های خود نمایشگاه هایی را برگزار کرده اند. واقعیت موضوع این بود که ما سابقه برگزاری رویدادی نمایشگاهی در سطح بین الملل یا حداقل منطقه ای که بتوان به وسیله آن زمینه های توسعه در حوزه های علوم ژئوماتیک و صادرات را در آن پیگیری کرد نداشتیم. از آنجاکه سازمان جغرافیایی نیز قصد تصدی گری در حوزه نمایشگاه و برگزاری این رویداد بزرگ را نداشتیم به دنبال یک مجموعه حرفه ای و با سابقه موفق در حوزه برگزاری نمایشگاه ها گشتیم تا با سازمان توسعه تجارت و شرکت آوای موفق ایرانیان که سابقه درخشانی در برگزاری رویدادهای نمایشگاهی در حوزه های مختلف دارد آشنا شدیم.

وی در ادامه با بیان اینکه نیاز امروز کشور ما در حوزه ژئوماتیک بیش از میزانی است که امروزه به آن رسیده ایم، بیان داشت: رتبه ۴۹ جهان در این حوزه در شان و جایگاه کشور ما نیست. بنابراین باید حتما اقدام موثری در این زمینه انجام دهیم. این اقدام فقط با همدلی، همکاری و هماهنگی دستگاه های مختلف در کشور امکان پذیر است. شورای سیاست گذاری که امروز تشکیل شد به این معنی است که ما دست یاری خود را به سوی تک تک سازمان ها و نهادهای دولتی و بخش خصوصی فعال در این حوزه دراز کرده ایم تا با کمک یکدیگر هر آنچه که در شان نظام مقدس جمهوری اسلامی است به منعصه ظهور درآوریم.

عدم توفیق در حوزه بکارگیری فناوری های ژئوماتیک

رییس شورای سیاست گذاری اولین رویداد بین المللی ایران ژئو همچنین خاطرنشان کرد: ممکن است در برگزاری نمایشگاه اول این حوزه با محدودیت هایی مواجه شویم اما حتما این رویداد تجربه ای خواهد  شد تا سال های آینده با دست پر تر و توان بیشتری به این موضوع بپردازیم. ما به عنوان سازمان جغرافیایی بیشتر به دنبال ایفای نقش حرفه ای خود و مسئولیت اجتماعی خود هستیم. هدف ما از برگزاری این رویداد توجه به نیازهای امروز کشور است. طبق برآوردهایی که ما به عمل آوردیم متوجه شدیم که علی رغم تمام تلاش هایی که در این سال ها به عمل آمده ما در حوزه بکارگیری فناوری های ژئوماتیک و تسهیل امور مردم خیلی موفق نبوده ایم. بنابراین با گردهمایی و جمع شدن توانمندی ها و ظرفیت ها و همچنین آگاهی دستگاه های مختلف از ظرفیت های خوبی که در کشور وجود دارد حتما می توان خدمات بهتری را به مردم ارایه داد. امروز یکی از مشکلات بزرگی که جامعه با آن دست به گریبان است موضوع اشتغال یا به عبارتی بیکاری جوانان است. شرکت ها و سازمان های فعال در حوزه ژئوماتیک کشور باید دست به دست یکدیگر بدهند تا بخشی از این مشکل با حمایت شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی مرتفع شود.

چشم انداز برگزاری اولین نمایشگاه ایران ژئو

امیر دکتر مجید فخری در پایان اظهار داشت: چشم انداز برگزاری اولین نمایشگاه ایران ژئو این است که در سال های آینده موفق شود در سطح منطقه ای و بین المللی ظاهر شود. بنابراین نگاه به این نمایشگاه یک نگاه گسترده است.امیداوریم که در آینده نه چندان دور با کمک تمام  فعالان حوزه ژئوماتیک کشور به این سطح از برگزاری رویداد ایران ژئو نیز برسیم.

برگزاری اولین کنفرانس ملی داده و علوم اطلاعات مکانی

در ادامه جلسه نمایندگان سازمان ها و نهادهای مختلف از جمله نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت خانه های جهاد کشاورزی، نیرو، سازمان نقشه برداری، هواشناسی، اتحادیه انجمن های علوم جغرافیایی ایران، دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و سایر فعالان و نهاد های مرتبط با حوزه ژئوماتیک کشور به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

در کنار کارگاه های آموزشی و پنل های تخصصی ، اولین کنفرانس ملی داده و علوم اطلاعات مکانی نیز با همکاری دانشگاه علم و صنعت در حاشیه برگزاری اولین نمایشگاه ایران ژئو برگزار خواهد شد.