بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی چاپ و بسته بندی و ماشین آلات وابسته که از جمعه نهم مهر ماه 1400 کار خود را آغاز کرده است و تا دوازدهم ادامه دارد فرصت مناسبی برای حضور شرکتهای فعال در این حوزه و بخصوص تولید کنندگان محصولات جدید در حوزه کاغذ و مقوا می باشد. به همین بهانه در گفتگو با مدیرعامل بزرگترین تولید کننده کاغذهای سنگی و مصنوعی خاور میانه، آقای دکتر حمید افتخاری، که با نام شرکت آذرخش آدلی ایرانیان در سالن 35 این نمایشگاه حضور یافته اند گفتگویی در خصوص ویژگی ها و قابلیت های این صنعت جدید انجام دادیم که در ادامه به آن می پردازیم.
آقای دکتر به نظر شما صنعت کاغذ سنگی، چه چشم اندازی در ایران می تواند داشته باشد؟
با توجه به بهره مندی کشورمان از منابع سرشار کربنات کلسیم و نیز سایر مواد پلیمری مورد نیاز تولید کاغذ سنگی، جمهوری اسلامی ایران می تواند بزرگترین صادر کننده این محصول در دنیا مطرح شود. به همت شرکت آذرخش آدلی ایرانیان در حال حاضر کاغذ سنگی جایگزین انواع مقواهای وارداتی در جلد کتاب، بسته بندی انواع محصولات دارویی، بهداشتی، تولید انواع ساکهای تبلیغاتی و … شده است.
با توجه به چشم اندازی که شما ترسیم می کنید چه انتظاراتی از دولت و سایر ارگانهای ذی صلاح دارید؟
با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخلی و نیز نام گذاری سال 1400 به نام ” سال پشتیبانی و مانع زدایی ها ” انتظار می رود وزارتخانه های محترم صمت، آموزش و پرورش و ارشاد اسلامی در راستای حمایت از این صنعت به کمک تولید کنندگان آمده و زمینه پرهیز از خام فروشی محصولات پتروشیمی در کشور را مهیا نمایند.
در حال حاضر دو انتشارات بزرگ کشور یعنی شرکت واژه پرداز اندیشه (زیر مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی)و انتشارات دانشگاه پیام نور برای جلد کتابهای خود از محصولات کاغذ سنگی استفاده می نمایند و بدلیل استفاده از کاغذ سنگی فرایند پس از چاپ نظیر سلفون ، پوشش UV ، … را حذف نموده و کتب با کیفیت و مقاوم در برابر استهلاک و پارگی به بازار عرضه می نمایند.
اگر با همت وزیر محترم آموزش و پرورش کتب درسی با جلد کاغذ سنگی تهیه شود، این امر علاوه بر کمک به تولید داخلی و ایجاد اشتغال در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری، به خانواده های دانش آموزان نیز برای در اختیار داشتن کتب مقاوم تر کمک خواهد کرد.
در حال حاضر همانطور که همه می دانیم، بسیاری از والدین مخصوصاً دوره ابتدایی، پس از دریافت کتب فرزندان خود، نسبت به سلفون کردن و سیمی کردن آنها اقدام می نمایند تا جلد کتب فرزندانشان پاره و از هم جدا نشوند، این در حالیست که در صورت استفاده از جلد کاغذ سنگی، دیگر نیاز به این امر نبوده و چون کاغذ سنگی در مقابل پارگی، رطوبت و جذب مایعات مقاوم می باشد، کتب این عزیزان علاوه بر صرفه جویی در هزینه، با کیفیت بهتری توسط دانش آموزان عزیز نگهداری می شود. لازم به ذکر است در حال حاضر به لحاظ اقتصادی نیز استفاده از کاغذ سنگی مقرون به صرفه بوده و با توجه به شرایط ناجوانمردانه تحریم های ظالمانه کشور عزیزمان، در صورت استفاده از کاغذ سنگی داخلی، از خروج ارز از کشور جلوگیری می شود.
دکتر افتخاری دوست عزیز و صنعتگر پر تلاش.
برای شما آرزوی پیشرفت روز افزون می کنم. امیدوارم با همت تیم سخت کوش آذرخش آدلی ایرانیان، روزی برسه که هیچ درختی برای تولید کاغذ قطع نشه و صنعت کاغذ سنگی جایگاه واقعیش رو پیدا کنه.