علی اسماعیلی مدیر اجرایی شرکت یزد پلیمر: یزد پلیمر بزرگترین صادرکننده لوله و اتصالات پلیمری در کشور
شرکت یزد پلیمر فعالیت خود را از سال 1382 با تولید لوله و اتصالات پلی پروپیلن آغاز کرد. این شرکت با بهره گیری از مدیران مجرب و مدیریت علمی به سرعت مسیر رشد و توسعه را طی نمود بطوریکه تنها پس از یک دهه فعالیت در این صنعت توانست سبد محصولات خود را کامل نموده و لوله و اتصالات یو.پی.وی.سی، لوله های پنج لایه و لوله های پلی اتیلن را به تولیدات خود اضافه نماید این شرکت علاوه بر بازار های داخلی از سال 1393 به طور جدی به امر صادرات محصولات به کشورهای مختلف اهتمام ورزید به طوریکه در هفت سال اخیر به طور مداوم به عنوان صادر کننده برگزیده استان یزد معرفی گردید و در سال های اخیر میزان صادرات این شرکت چه از لحاظ حجم و چه از لحاظ ارزش بالاترین میزان در بین صادرکنندگان لوله و اتصالات پلیمری در کل کشور بوده است
این شرکت با اعتقاد به توسعه پایدار، انجام وظایف زیست محیطی و مسئولیت های اجتماعی خود در سال های 1396، 1397 و 1399 موفق به کسب تندیس سیمین صنعت سبز کشور گردید. همچنین دریافت تندیس و لوح رعایت حقوق مصرف کنندگان استان یزد برای سه سال پیاپی نشان دیگری از اعتقاد این شرکت به کیفیت و مشتری مداری می باشد.
اقتصاد و نمایشگاه با علی اسماعیلی مدیر اجرایی شرکت یزد پلیمر گفت و گویی انجام داده که می خوانید:
لطفا تاریخچه ای از فعالیت های شرکت یزد پلیمر را تشریح کنید؟
شرکت یزد پلیمر از سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را با تولید لوله و اتصالات پلی پروپیلن و لوله های آب های سرد و گرم و داغ با ظرفیت صد تن در سال آغاز کرد. و طی فعالیت خود چندین فاز توسعه را پشت سر گذاشت و با دانش و تجربه مدیر مجموعه و پرسنل ما خوشبختانه به ظرفیت ۲۲هزار تن در سال رسیده ایم. این شرکت موفق شده است یکی از پیشروان تولید محصولات جدید و خلاقانه در کشور لقب بگیرد که از جمله می توان به تولید لوله های پنج لایه شاخه ای (PPR / Al / PPR)، تولید لوله های یو.پی.وی.سی سوپر سایلنت (UPVC / FOAM / UPVC)و تولید لوله سه لایه کامپوزیت (PPR / PPR-GF / PPR) جدیدترین لوله هایی ساخته شده در دنیا اشاره کرد، تقریبا تمام لوله هایی که در ساختمان کاربرد دارند و علاوه بر آن لوله های آبیاری، آب رسانی را نیز تولید می کنیم .
در زمینه تولید و صادرات چه دستاوردهایی داشته اید؟
شرکت یزد پلیمر از سال ۱۳۹۳ در کنار تولیدات داخلی، بحث صادرات را نیز مد نظر قرار داد و به صورت جدی بر روی این موضوع مطالعات مختلفی انجام داده است و در حال حاضر به ۱۴ کشور دنیا صادرات داریم از سوی دیگر در 7 سال گذشته صادر کننده نمونه استان یزد شدیم و در حال حاضر بزرگترین صادر کننده لوله و اتصالات پلیمری کشور هستیم .
با توجه به مشکلاتی که داخل کشور وجود دارد و همچنین توجه به بحث ارز آوری، تمرکز شرکت ما بر روی صادرات است تا گسترش و آینده روشن تری داشته باشد.
در زمینه اشتغالزایی چه گام هایی برداشته اید؟
در حال حاضر ۱۷۵ نیروی شاغل به صورت مستقیم در شرکت مشغول به کار هستند و با توجه به این موضوع که فاز توسعه ای سه خط جدید لوله های سه لایه یو.پی.وی.سی و کامپوزیت را در 2 ماه آینده در دست اقدام داریم، حتما بالای 200 نیرو خواهیم داشت و چشم انداز شرکت با توجه به برنامه های توسعه ای ایجاد اشتغال برای بالای 300 نفر تا پایان سال است.
چه ارزیابی از بیست و یکمین نمایشگاه صنعت ساختمان دارید؟ از چه محصولی جدیدی در نمایشگاه رونمایی خواهید کرد؟
نمایشگاه در سال گذشته با توجه به شیوع کرونا با استقبال کمتری رو به رو شد ولی این انتظار را داریم امسال با توجه به این قضیه و این که در چند ماه گذشته نمایشگاهی برگزار نشده است استقبال بازدیدکنندگان تخصصی از این نمایشگاه بیشتر باشد .
در نمایشگاه امسال از لوله های سه لایه کامپوزیت که از سال گذشته در روند تولیدات شرکت قرار گرفته و یکی از لوله هایی است که با توجه به خصوصیت ویژه ای که دارند برای بسیاری از مصارف ساختمانی وصنعتی و انتقال مواد شیمیایی قابل استفاده هستند رونمایی می کنیم.
با چه مشکلات و دغدغه هایی روبرو هستید؟
یکی از اصلی ترین چالش های پیش روی شرکت ما کمبود مواد اولیه ای است که از بورس خریداری می کنیم متاسفانه علیرغم داشتن سهمیه مواد اولیه در بورس امکان خریداری آن وجود ندارد و با توجه به اینکه یزد پلیمر در زمینه صادرات فعال است نمی توانیم مشتریان خود را معطل کنیم در نتیجه مجبوریم این مواد اولیه را از بازار آزاد تهیه کنیم این قطعاً با شعار رهبر معظم انقلاب که راجب مانع زدایی بود کاملا مغایرت دارد و مانع بزرگی پیش روی شرکت ما است و با توجه به بحث صادرات و رقابت با برندهای خارجی این موضوع باعث رقابت پذیری کمتر ما شده و بعضی بازارهای خارجی را از دست داده ایم.
این مشکل باید با برنامه ریزی های لازم توسط دست سازمان بورس و وزارت صمت حل شود این که شرکت ها بتوانند موادشان را از بورس تهیه کنند یا حداقل مجوز و تسهیلاتی برای واردات مواد اولیه داشته باشند موضوع حیاتی برای ادامه فعالیت شرکت ها است مشکل بعدی ما بحث ارزش افزوده ای است که توسط وزارت اقتصاد باید به صورت اختصاصی به شرکت برگشت داده شود که متأسفانه فرایند آن زمان بر است و شرکت ها دچار کاهش نقدینگی شده و در نتیجه با چالش های جدی در روند فعالیت خود
مواجه می شوند.