جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نمایشگاه ها

شاهرخ مدرس پیشکسوت صنعت نمایشگاهی و مبتکر «روز جهانی نمایشگاه ها»: نمایشگاه های جهانی در طی قرون 

 جان آلوود استاد نمایشگاه های بین المللی و نویسنده کتاب (150 سال نمایشگاه های بزرگ) در اوایل کتابش تعریف هنری فورد مالک کمپانیهای اتومبیل سازی فورد در باره نمایشگاه ها را بشرح زیر ارایه میکند:” نمایشگاه مکانی است که در آن جوانان میتوانند مشاهده کنند که جهان چه اندازه مملو از ایده ها است، چقدر دیگر هنوز باید دیدگاه های جدیدی را خلق کنیم و مواردی که میتوانیم از آنها برای آبنده سازی استفاده نماییم”. این دیدگاه یک کار آفرین بزرگ از نمایشگاه، نشان میدهد که پدیده نمایشگاهی که از 6100 سال پیش در ذهن بشر بوجود آمده و اکنون 244 نسل است که با انسان همراه است نه تنها پیر نمیشود، بلکه طی هر قرن با استفاده از دیدگاه های انسان های متفکر وپیشرو، جوانتر هم میشود .                              

نمایشگاه های جهانی در هر قرنی پس از اخذ مجوز از سازمان نمایشگاه های جهانی و با بهره گیری از تفکرات اندیشمندان و طراحان ملی و توان مدیریتی برگزارکنندگان آن نمایشگاه ها، َشعار نمایشگاه را خلق میکنند و دیدگاه های مورد نظر را به کشورهای شرکت کننده اعلام مینمایند و نمایشگاه ها را به زیبا ترین شکل ممکن، برپا میکنند. اینگونه نمایشگاه های بزرگ و برجسنه در هر قرنی ضمن نمایش کالا ها و خدمات فرا صنعتی، آینده نگری های ویژه ای را نیز توسط کشور های بزرگ صنعتی از طریق پیش بینی های علمی ارایه مینمایند.

2. اعتلا نمایشگاه ها در قرون جدید از اوایل قرن هیجدهم و با برگزاری نمایشگاه بزرگ (هنر های جامعه سلطنتی) در لندن و در سال 1754 آغاز شد که استقبال غیر قابل تصور از آن، یرگزاری نمایشگاه بزرگ پاریس و نمایشگاه جهانی 1851 لندن و آغاز طراحی و برگزاری نمایشگاه های جهانی تاثیر گذار را با خود بهمراه داشت.

با محاسبه و در نظر گرفتن سال 1754، اکنون حدودا چهار قرن است که نمایشگاه های جهانی، نقش واقعی خود را در اعتلا جهان و آینده نگری بازی کرده اند. نمایشگاه های جهانی بزرگی که طی این چهار قرن در این امر مهم نقش داشته اند عبارتند از: نمایشگاه جهانی پاریس 1889 که برج ایفل باز مانده از آن است، و نمایشگاه های جهانی سانفرانسیسکو، نیویورک، ، بروکسل، مونترال، اوزاکا، اوکیناوا، وین، فیلادلفیا و برای نخستین بار، کامپیوتر در نمایشگاه جهانی نیویورک به نمایش درآمد و آغازی برای نمایش فرا صنعت شد.