دکتر علیرضا سالکی، مدیرعامل شرکت «ابزارسازان درمانگر»:
از صاحبان ایدههای دانش محور حمایت میکنیم
شرکت «ابزارسازان درمانگر» یکی از شرکتهای مطرح دانش بنیان کشور در استان کرمانشاه می باشد که از سال 92 فعالیت تولیدی خود را بر اساس قوانین استاندارد و ضوابط (G.M.P) آغاز کرده است.
این شرکت با بهره بردن از حضور کارشناسان ارشد و حرفهای در امور مشاورههای اقتصادی و حقوقی و در اختیار داشتن ماشینآلات پیشرفته تزریق پلاستیک و دستگاه استریل طبق آخرین مکانیسم پیشنهادی (G.M.P) تولید انبوه ایدهها و اختراعات را با توجه به اولویتهای پژوهشی شرکت برنامهریزی کرده است.
شرکت «ابزارسازان درمانگر» در راستای رسالت خطیر خود در زمینه خدماترسانی به مشتریان، بهبود تولید و ارائه و تبادل دستاوردهای نوآورانه و خلاقانه، در نمایشگاه «جهش تولید و دستاوردهای مقابله با کرونا» حضوری پررنگ و چشمگیر دارد.
برای آشنایی بیشتر با فعالیت های تولیدی این شرکت با مدیرعامل توانمند و برنامه ریز شرکت ابزارسازان درمانگر، دکتر علیرضا سالکی به گفت و گو نشسته ایم که می خوانید.
اقدامات شرکت برای جهش تولید و گسترش آن چیست؟
یکی از راههای گسترش و اشتغالزایی امر توسعه وابسته به تحقیقات است. یعنی همان research and development ، واحد R&D . وقتی مجموعهای با عنوان دانش بنیان بنا می شود و در مسیر دانش در حال توسعه است، محصولات دانش بنیانی را خواهد داشت که زمان انقضای مصرف محصولاتش مسلما خیلی طولانیتر است و ضریب وابستگی جامعه و مردم وابسته آن دانشی است که در آن محصول نهفته است و ما با رعایت چنین عاملی، نیاز مشتریان را به خوبی شناسایی کرده و در بازار حضور یافتهایم. همچنین ما از حضور متخصصان و کارشناسان ارشد و حرفهای در امور مشاورههای اقتصادی و حقوقی در این شرکت بهرهمند شده ایم و با استفاده از ماشینآلات پیشرفته تزریق پلاستیک و دستگاه استریل طبق آخرین مکانیسم پیشنهادی (G.M.P) به تولید انبوه ایده ها و اختراعات با توجه به اولویت های پژوهشی میپردازیم.
از برنامهها و فعالیتهای خود در شرکت و توسعه آن بگویید.
مطمئنا یکی از اهداف این مجموعه بحث شتابدهنده است. بنده معتقدم تنها راه توسعه صنایع دانش بنیان، کمک صنعتگران بزرگ به افراد دانش محور و صاحب ایده است. به شخصه در مجموعه چند نفر از دوستان صاحب ایده را دعوت کرده و فضاهای اضافی و خالی مجموعه ام را در اختیارشان قرار دادهام و کمکشان میکنم تا ایده های خود را از صفر تا صد صنعتی کنند، از کل فضاهای اداری و اجرایی و ماشین آلات و فضاهای تولیدی استفاده میکنند و وقتی صنعتشان به تولید رسید و تولیدشان در بازار به فروش رسید، آن زمان خودمان را به صورت کاملا عادلانه و عدالت محور شریک سود آن فرد صاحب ایده میدانیم. با این کار بودجه کشور هدر نمیرود و ریسک برای آن شخص و برای منابع داخلی به شدت کاهش پیدا میکند و صنایع بزرگ یک چتر حمایتی است بر سر افراد صاحب ایده که نه تنها ریسکشان را پایین میآورد بلکه کمک میکند تا محصولات دانش بنیان هرچه بهتر و سریعتر به دست مصرف کنندههای نیازمند به محصولات دانش بنیان برسد.
آیا صادرات هم دارید؟
مجموعه تولید و تحقیق ابزار سازان درمانگر با برند Minerva عملا صادر کننده برتر به جهان اسلام در سال ۹۵ بوده و مطمئنا و مسلما در حال گسترش میدان صادراتی خود است و به لطف خدا سال به سال این موفقیت دارای گستره بیشتر و عمیقتری میشود.
آیا از روشهای نوین در تولید محصولات خود استفاده میکنید؟
در خصوص روشهای نوین در محصولات، به دنبال این هستیم که ببینیم کدام داروها بیشترین ارزبری را برای کشور دارد که بتوانیم آنها را نه تنها در اولین قدم مهندسی معکوس کنیم، بلکه نگاه نوآوری خاص به خصوص گیاه محور به داروها داشته باشیم و از متریال هایی استفاده کنیم که کمترین زیان را به بدن انسان وارد کنند، مانند استفاده کردن از آنتی بیوتیک های حیوانی و گیاهی و محصولات این چنینی.
ما این داروها را که بیشترین ارزبری را دارند کشف میکنیم و با مهندسی معکوس آنها را تولید میکنیم و در جهت توسعه بخشی به آن دارو و متفاوت تولید کردنش برنامهریزی میکنیم که نه تنها آپشن هایی به آن اضافه کنیم که پزشک و بیمار راحت تر بتوانند به اهداف درمانی خود برسند، بلکه در کنارش حتی الامکان در آن از متریال های گیاهی استفاده کنیم.
در خصوص مشتری مداری و خدمات پس از فروش شرکت توضیح می دهید؟
در خصوص موضوع مشتری و مشتری مداری، احساس میکنم همان جمله برایان تریسی که بیل گیتس و حتی استیو جابز هم به آن اشاره هایی با کلمات متفاوت داشته اند، این است که باید اخلاق مدارانه و ارزش محور مشتریان مان را حفظ کنیم، مطمئنا حفظ یک مشتری نسبت به جذب یک مشتری جدید ۹۰ درصد صرفه جویی در هزینهها و کاهش هزینهها خواهد داشت.
وقتی دانش محور و اخلاق محور و ارزش محور برای مشتریان مان احترام قائلیم، آن ها نیز وابستگی هایی به ما و محصولات ما و به حسن اخلاق مجموعه پیدا میکنند، این مهم میتواند ۹۰ درصد صرفه جویی برای هر شرکتی داشته باشد. این بعد، بعد بیزینسی و تجاری آن است. اما در بعد اخلاقی آن، محصول و برند ما را ماندگار و نکونام میکند. وقتی شما به واسطه حسن اخلاقتان در عرضه و ارتباط با دیگران به خصوص مشتریان نکونام شدید، یعنی ماندگار شدید و به هدف جاودانگی که یکی از ۴ هدف بشریت بوده است، رسیده اید.
با چه موانع و مشکلاتی در مسیر تولید و توسعه شرکت رو به رو هستید؟
واقعیت امر این است که یکی از پر آزار ترین موانع نشسته بر راه تولید، بروکراسیهای شدید و پیچیده کهنه اداری است. جهش تولید صورت نخواهد گرفت مگر با برداشته شدن بروکراسیهای اداری و تغییر و تعویض مسئولانی که مجری این قوانین جدید در آینده خواهند بودکه بتوانند شجاعانه قوانین جدید را اجرا کنند. واقعیت این است که بروکراسی های پیچیده اداری و قوانین و مقررات قدیمی و نبود مسئولان شجاع و مجریانی که بتوانند خدمات درستی را به جامعه صنعتی و بخش خصوصی ارائه دهند، همیشه بزرگترین چالش صنعت ایران بوده است.
یکی از مشکلات بسیار قدیمی و پیچیده که همه چیز را زیر سوال برده قوانین کهنه و قدیمی اداره کار است. اگر به این پدیده، دقیق و کاربردی نگاه کنیم، میبینیم این قوانین کاملا ضد اشتغال است. چون هیچ کارفرمایی حاضر نیست نیروی با اخلاق خود را رها کند.
کارفرما اولا اخلاق و دوما کار از نیروی خود میخواهد. وقتی این دو را با هم داشته باشد هیچ کارفرمایی حاضر نیست همکارش در تنگنا قرار بگیرد. حاضر است نان از سفره خود بردارد و در سفره او بگذارد. چون شخصی است که برای وی بهره وری و ارزش افزایی اخلاقی و مالی دارد و کسی حاضر نیست چنین نیرویی را از دست دهد. پس یکی از محافظان اشتغال همین کارفرمایان خواهند بود، مشروط به اینکه کارگر و نیرو آن دو صفت را به معنای کامل داشته باشد. اخلاق کار و بهره وری.
یکی دیگر از چالش های تولیدکنندگان، قوانین خیلی عجیب تامین اجتماعی است که همواره کارفرما را در بحران قرار داده است.
بنابراین ضرورت دارد تمامی قوانین مرتبط با صنعت و تجارت از ابتدا توسط متخصصان قانونگذار به همراه صنعتگران، تجار باتجربه، روانشناسان، مدیران ارشد اجتماعی، نخبگان بررسی شود و با دید انگیزه بخشی در آنها اصلاح صورت گیرد.
افتخارات و سمت های فعالیتی
مدیرعامل تلاشگر و ساعی شرکت ابزارسازان درمانگر؛ دکتر علیرضا سالکی
دارنده مدال طلای المپیاد اختراعات جهانی ITEX 2012
مدیر جهادی برتر کشور در سال 96
چهره ماندگار صنعت و تجارت کشور در سال 96
پژوهشگر برتر استان چند سال پیاپی
فناور برتر کشور در سال 95
صادرکننده برتر به جهان اسلام در سال 95
کارآفرین برتر استان در سال 96
جهادگر برتر استان در سال 96
عضو و مشاور مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
دارای 29 عنوان اختراع و طرح تحقیقاتی
17 عنوان مقاله علمی و پژوهشی
تالیف 3 عنوان کتاب
عضو انجمن مخترعین آسیا
عضو انجمن مدیران صنایع استان
عضو انجمن اهل قلم کشور
عضو، داور و مشاور پارک علم و فناوری
عضو هیات ریسه خانه صنعت استان کرمانشاه
عضو بنیاد علمی نخبگان در سال ۹۳
عضو مراکز تحقیقات زایمان، سرطان سینه و مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی ارتقاء سلامت
کسب عنوان مالک برتر در جشنوارههای معتبر ملی و بینالمللی
کسب عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در چند سال پیاپی
کسب عنوان فناور برتر دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال۹۳
کسب عنوان فناور برتر کشور در سال ۹۳
رئیس انجمن تجهیزات پزشکی و دارویی استان کرمانشاه