دکتر مهدی کریمی تفرشی رئیس هیات مدیره مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها و هلدینگ آل ام کا تی MKT GROUP:
صنایع غذایی و کشاورزی گلها اولین کارخانه دارنده گواهی یکصد سال قدمت از یونسکو
گلها نوستالژی یک قرن مردم ایران
مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها چهارصد کالای مختلف را تولید می کند و اولین مجموعه ای است که توانسته است گواهینامه قدمت یک قرن فعالیت را از یونسکو دریافت نماید و این افتخار به دلیل همراهی سه نسل از مدیران و کارکنان این شرکت است که باعث شده امروز دارای بیشترین تنوع محصولات غذایی و کشاوزی و همچنین دارای بیشترین تعداد گواهینامه ها و تندیس ها در عرصه ی داخلی و خارجی باشد.
دکتر کریمی تفرشی رئیس هیات مدیره مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها و هلدینگ آل ام کا تی MKT GROUP در جریان برگزاری نمایشگاه اگروفود، در گفت و گو با نشریه اقتصاد و نمایشگاه با اعلام این مطلب گفت: این افتخار را دارم که به عنوان نسل سوم مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها از سال 1380 مدیریت این مجموعه را عهده دار هستم. همچنین ریاست هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان محصولات غذایی کشور، رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های توزیع و فروش محصولات غذایی، رئیس هیات مدیره مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها و هلدینگ آل ام کا تی (MKT GROUP)، نائب رئیس هیات مدیره انجمن علوم و فناوری غلات ایران، عضو هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی کشور از دیگر سمت های اینجانب است.
وی با اشاره به دستاوردهای مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها گفت: این شرکت یکی از انگشت شمار شرکت های خصوصی ایران است که قدمت یکصد ساله دارد. اولین مجموعه ای هستیم که توانست گواهینامه قدمت یک قرن فعالیت را از یونسکو دریافت نماید. این افتخار به دلیل همراهی سه نسل است و امروز ما دارای بیشترین تنوع محصولات غذایی و کشاوزی و همچنین دارای بیشترین تعداد گواهینامه ها و تندیس ها در عرصه ی داخلی و خارجی هستیم و تصمیم داریم به زودی نمایشگاهی را برای نمایش افتخارات مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها برپا کنیم.
وی با بیان اینکه مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها چهارصد کالای مختلف را تولید می کند؛ خاطرنشان ساخت: ما از بخش صنعت خشکبار، به صنعت مواد غذایی ارگانیک ورود پیدا کردیم و مفتخریم که رسالت معرفی محصولات غذایی و کشاورزی ارگانیک را به عهده داریم. امیدواریم سایر همکاران ما هم در این عرصه ورود پیدا کنند و آن را گسترش دهند. با توجه به وجود محصولات تراریخته در کشور، امیدواریم با گسترش صنعت غذایی ارگانیک، بتوانیم مصرف مواد تراریخته را کمتر کنیم.
وی افزود: مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها، افتخار صادرات محصولات خود به کشورهای خلیج فارس، منطقه CIS، کشورهای اروپای شرقی و کانادا را دارد. به دنبال توسعه بازار در کشورهای غربی و آمریکا نیز هستیم؛ زیرا چند میلیون ایرانی و فارسی زبان در این کشورها زندگی می کنند که تمایل به استفاده از کالاهای ایرانی دارند و مدیران ما در بخش صادرات، فعالانه به دنبال توسعه بازارهای صادراتی مجموعه هستند.
دکتر کریمی تفرشی با اشاره به کیفیت بالای محصولات مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها افزود: دستگاه الکتروکاردیوگراف را برای بیمارانی می گذارند که نیاز به کنترل دائم دارند. زمانی که این دستگاه دارای ریتم و نوسان است، یعنی بیمار دارای وضعیت خوبی است. اما در صنعت مواد غذایی برعکس است و اگر دارای نوسان باشد، یعنی وضعیت خوب نیست. بلکه حرکت در یک خط و هدف و سپس سیر صعودی، به معنی تولیدات دارای کیفیت لازم است که این روند همچنان در حال پیشرفت است. ما سعی کرده ایم این یکنواختی مسیر رشد کیفیت تولید را در سه نسل حفظ کنیم. مخصوصاً در نسل سوم که در حدود بیست سال است ما مشغول به کار هستیم و تنوع محصولات از بیست کالا به چهارصد کالا رسیده و چند هزار نفر در سراسر ایران در این مجموعه مشغول به کار هستند. امروز می توانم بگویم که مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها فقط متعلق به مؤسسین آن نیست، بلکه متعلق به تمامی ایرانیان است و همه در این برند سهیم هستند.
وی با اشاره به چالش های پیش روی صنعت مواد غذایی اظهار داشت: متأسفانه صنایع غذایی و کشاورزی در کشور ما با اینکه خصوصی ترین در بین صنایع هستند، ولی با مشکلاتی مانند نبود نقدینگی مواجهند و تولیدکنندگان دچار مشکلات عدیده ای هستند. در تمام دنیا بانک ها باید از پیش روی تولید و صنعت، مانع زدایی کنند. اما در حال حاضر بانک ها در ایران تبدیل به کارتل های بزرگ شده اند و شرکت های اقماری به وجود آورده اند که پول و نقدینگی را می بلعند و به تولید اهمیت نمی دهند. متأسفانه در زمینه دریافت تسهیلات، کسی که می خواهد برای تولید یک محصول وام بگیرد با شخصی که می خواهد برای خرید منزل وام بگیرد از شرایط برابری برخوردار هستند. بانک ها ارجحیت لازم را به تولید نمی دهند و موجب می شود کالا با قیمت تمام شده بالا تولید و مردم بیشترین ضرر را متحمل شوند.
دکتر کریمی تفرشی تصریح کرد: صنعت مواد غذایی با تمام توان تلاش می کند تا از خود حمایت کند. اگر دولت حمایت کند، این صنعت می تواند اشتغال زایی عظیمی را ایجاد کند و شاید در صورت تحقق این هدف، دیگر فرد بیکاری در کشور وجود نداشته
باشد.
وی اظهار کرد: نوسانات ارزی نشان دهنده روند صعودی قیمت ارز و افزایش هزینه ها و قیمت مواد غذایی است که متأسفانه خبر خوبی برای تولیدکنندگان نیست. با اینکه نرخ تورم در کشور ترکیه پس از سال ها از ایران بیشتر شده است، اما دولت نمی گذارد که مواد غذایی دچار نوسانات قیمتی شوند. در ایران اینگونه نیست و قیمت ها به صورت افسارگسیخته رشد می کنند. دولت باید در چند قلم کالایی که مصرف اساسی خانوار هستند، تأملی جدی داشته باشد که مردم به راحتی و با قیمت مناسب به آنها دسترسی داشته باشند.
رئیس کارگروه کسب و کارهای جاده ابریشم سازمان ملل یونسکو در پایان گفت: پس از گذشت دو سال از همه گیری ویروس کرونا، نمایشگاه ایران آگروفود در شرایطی مناسب با حضور کشورهای خارجی برگزار می شود، که البته جای فعالیت بهتری وجود داشته و می شد کشورهای بیشتری را به این نمایشگاه دعوت کرد. پیش بینی می کنم که با حل مشکلات خارجی، وضعیت صنعت موادغذایی از ثبات بیشتری برخوردار شود. در صورت وقوع این اتفاق، کمبودها و موانعی که در کشور وجود دارند کمتر می شوند. من از مردم می خواهم در خریدن مواد غذایی مورد نیازشان تعجیل نکنند، زیرا بیش از نود درصد محصولات غذایی ما در کشور تولید می شوند و هیچ کمبودی در تأمین آنها وجود نخواهد داشت. در حال حاضر ما نیاز به افزایش بازارهای هدف صادراتی برای رشد صنعت مواد غذایی داریم. در کشور ما بیش از پنجاه میلیون متر مربع زمین قابل زراعت وجود دارد که فقط در نیمی از این زمین ها کشاورزی انجام می شود و می توان از نیم دیگر آن برای صادرات به کشورهای دیگر استفاده و ارزش افزوده ایجاد نماییم. تحقق این امر فقط نیاز به برنامه ریزی دارد. وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت و معدن دو بانی پیشرفت اقتصادی در کشور هستند و باید وظیفه ی خود را به نحو احسن انجام دهند تا بخش خصوصی بتواند به جایگاه تجاری مطلوب برسد.