معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بازدید وزرای انرژی 11 کشور جهان از نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست 2019خبر داد.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه ایران پلاست، بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشستی خبری در آستانه برگزاری سیزدهمین نمایشگاه ایران پلاست با بیان اینکه این نمایشگاه مهمترین رویداد در حوزه پتروشیمی است، گفت: سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست از ۳۱ شهریورماه تا سوم مهرماه با حضور ۵۷۰ شرکت ایرانی، ۳۵ شرکت خارجی، ۱۲ هیات از ۱۰ کشور خارجی و ۱۴ کشور به صورت مستقل برگزار میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه نمایشگاه ایرانپلاست کانونی برای تعمیق ارتباط تولیدکنندگان صنعت پتروشیمی و بنگاههای متعدد در صنعت پلیمر و پلاستیک و افزایش کسبوکار است، گفت: ۸۵۰ هزار نفر اشتغال در ۱۵ هزار بنگاه فعال در صنایع پاییندست پتروشیمی وجود دارد.
محمدی درباره توجه ویژه وزارت نفت به شرکتهای استارتاپ و دانشبنیان گفت: این شرکتها حضور فعالی در سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست خواهند داشت و این شرکتها را به عنوان بازوی کمکی برای وزارت نفت میدانیم و امیدواریم که اثربخشی بیشتری در کل کشور بهویژه صنعت پتروشیمی داشته باشند.
معاون وزیر نفت به برگزاری همایش اکوپلاس در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست اشاره و اظهار کرد: از وزیران نفت و انرژی ۱۱ کشور از کشورهای آسیای میانه و کشورهای همسایه برای حضور در این همایش دعوت شده است که این همایش با هدف افزایش همکاری در زمینه صنعت پتروشیمی برگزار میشود.
سرمایهگذاری 40 میلیارد دلاری در جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: برای جهش دوم 17 میلیارد دلار سرمایهگذاری و در جهش سوم 23 میلیارد دلار سرمایهگذاری پیشبینی شده ودر مجموع در هر دو جهش 40 میلیارد دلار سرمایهگذاری در دست اقدام است.
محمدی به نقشه کلان پتروشیمی با توجه به میزان خوراک دریافتی از پالایشگاههای نفت و گاز و NGL هاو تامین و تولید نهایی محصولات پتروشیمی اشاره کرد و گفت: اکنون صنعت پتروشیمی، 33 میلیون تن خوراک را از پالایشگاههای نفت و گاز و همچنین NGL دریافت میکند که 25 میلیون تن آن مربوط به خوراکهای مستقیم صنعت است و 8 میلیون تن نیز صرف سوخت میشود.
وی با بیان این که این حجم از خوراک معادل 650 هزار بشکه نفت است ، تاکید کرد: این خوراکها به 56 مجتمع در سراسر کشور ارسال میشود که 54 مجتمع تولیدی و 2 مجتمع نیز پشتیبان و تامینکننده یوتیلیتی هستند.
تولید 31 میلیون تن محصول نهایی در صنعت پتروشیمی
به گفته معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در حال حاضر ظرفیت صنعت پتروشیمی 65.8 میلیون تن است که در سال 92 این ظرفیت 57 میلیون تن بوده است و اکنون 31 میلیون تن محصول نهایی در صنعت تولید میشود.
وی سهم صادرات از تولید نهایی پتروشیمی را 22.5 میلیون تن عنوان کرد و گفت: 5 میلیون تن از تولیدات نیز در بورس کالا عرضه میشود و حدود 2 میلیون تن نیز به صورت اوره برای کود در وزارت جهاد کشاورزی به مصرف میرسد.
محمدی با بیان این که 108 هزار نفر در مجموعه طرحها و مجتمعهای پتروشیمی مشغول به کار هستند، ادامه داد: در سال 1400 این رقم به 123 هزار نفر خواهد رسید و اشتغال غیر مستقیم صنعت پتروشیمی بیش از این اعداد خواهد بود.اکنون850 هزار نفر اشتغال در صنایع پایین دست پتروشیمی در 15 هزار بنگاه فعال نیز وجود دارد.
تولید 350 نوع محصول در صنعت پتروشیمی ایران
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: در بخش محصولات تولیدی در صنعت پتروشیمی 44 نوع محصول شیمیایی و 18 نوع محصول پلیمری با 300 گرید مختلف تولید میشود که در مجموع حکایت از تولید 350 نوع محصول در صنعت پتروشیمی ایران دارد که نشاندهنده تابآوری، فروش و ایجاد رونق در پایین دست صنعت پتروشیمی است.
وی به اهمیت پژوهش و فناوری در پتروشیمی اشاره کرد و افزود: پژوهش و فناوری پتروشیمی در دو حوزه فعال است که یکی بحث دست یافتن به دانش فنی تولید محصولات است و از سوی دیگر ساخت کاتالیستهای پر مصرف صنعت پتروشیمی در دستور کار قرار دارد.
بومیسازی کاتالیست ها راهبردی مهم در صنعت پتروشیمی
به گفته محمدی، 40 نوع گروه کاتالیستی وجود دارد که اکنون 16 گروه بومی و صنعتی شده در کشور در حال تولید است و 9 گروه نیز تا سال 1400 بومی و صنعتی خواهد شد و در مجموع تا سال 1400 حدود 25 گروه کاتالیست را بومیسازی وصنعتی خواهیم کرد و 15 گروه باقیمانده در مرحله تحقیق و توسعه هستند که بعداز 1400 در تلاشیم کل کاتالیستهای کشوررا تولید کنیم.
وی افزود: با جهش صنعت پتروشیمی از دهه 75 تا 85 میتوان گفت که ظرفیت سازی مناسبی در دوران بعد از انقلاب اسلامی در صنعت ایجاد شده است .در جهش دوم هدف تحقق تولید 100 میلیون تن محصول پتروشیمی است که تا پایان 1400 محقق خواهد شد و درآمد پتروشیمی از 17 میلیارد دلار با بهرهبرداری طرحها به 25 میلیارد دلار خواهد رسید.
بهرهبرداری از 27 طرح پتروشیمی تا سال 1400
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در دو سال ونیم آینده 27 طرح به بهرهبرداری میرسد، ادامه داد: امسال 4 طرح متانول کاوه، الفین ایلام. متانول بوشهر وPBR تخت جمشید به بهرهبرداری میرسد و در سال 99 نیز در سال رونق صنعت پتروشیمی 16 طرح در مدار تولید قرار میگیرد. در سال 1400 نیز 7 طرح به بهرهبرداری میرسند تا به ظرفیت 100 میلیون تن دست پیدا کنیم.
وی گفت: با بهرهبرداری از این طرحها، تعداد مجتمع های پتروشیمی از 56 مجتمع به 83 مجتمع میرسد.
محمدی تعداد طرحها برای تحقق جهش سوم پتروشیمی تا سال 1404 را 26 پروژه عنوان کرد که در مواردی تا 45 درصد پیشرفت دارند که ظرفیت صنعت را به 133 میلیون تن میرسانند و این جهش منجر به افزایش درآمد تا 37 میلیارد دلار خواهد شد و پتروشیمی به اصلیترین صنعت کشور بعد از صنعت نفت تبدیل میشود.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ادامه داد: حدود 40 مجوز جدیدصادر شده است که در مرحله تامین سرمایه و تامین تکنولوژی فنی است که هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است که این طرحها را از محاسبات جهش دوم و سوم خارج کردهایم.
سیزدهمین نمایشگاه ایرانپلاست کانونی برای تعامل تولیدکنندگان صنعت پتروشیمی
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مورد نمایشگاه ایران پلاست سیزدهم گفت: مهمترین نمایشگاه داخل کشور در حوزه پتروشیمی ایرانپلاست است و در دوره پیش رو، 570 شرکت داخلی و 35 شرکت خارجی حضور دارند و 12هیات تجاری از 10 کشور و 14 کشور به صورت مستقل از نمایشگاه بازدید خواهند داشت.
وی ایران پلاست را کانونی برای تولیدکنندگان صنعت پتروشیمی در برقراری و تعمیق این ارتباط دانست و افزود: در ایران پلاست با توجهی که اخیرا وزارت نفت به استارتاپها داشته فعالتر برخورد میکنیم و امیدواریم این بخش به عنوان بازوی کمکی وزارت نفت در شرایط فعلی اثر بخشی بیشتری داشته باشند.
معاون وزیر نفت ادامه داد: درحاشیه این نمایشگاه همایش اکوپلاس با حضور11 تن از وزرای نفت و انرژی کشورهای آسیای میانه و همسایگان (افغانستان، پاکستان، ترکیه، عراق) برگزار میشود تا در زمینه افزایش همکاری و تعامل با پتروشیمی ایران تلاش کنیم.
پیشرفت 100 درصدی ظرفیت تولید تا سال 1404
وی به لزوم توجه به توسعه کمی و کیفی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: با توسعه کمی صنعت که در سال 1404 به 133 میلیون تن تولید محصول میرسیم که نسبت به ظرفیت فعلی 100 درصد افزایش را نشان میدهد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تاکید کرد: علاوه بر آن باید توجه کنیم که توسعه، متوازن و بر اساس توجه به بازارهای جهانی صورت گیرد و تنها توجه ما برای توسعه صنعت پتروشیمی معطوف به خوراک در دسترس نباشد بلکه با توجه به نیاز بازارهای جهانی، صادرات پر رونق داشته و صنایع تکمیلی را گسترش دهیم.باید همزمان به توسعه کیفی فکر کنیم تا هم در صادرات و هم در رونق صنایع پایین دستی توفیق داشته باشیم.
محمدی افزود: با اینکار از واردات جلوگیری میکنیم و اشتغال پایدار در پتروشیمی نیز ایجاد خواهد شد تا در نهایت به توسعه متوازن، پایدار و با تابآوری بالا دست پیدا کنیم.