منابع عظیم هیدروکربوری که موهبت الهی به کشور ماست، زمینه توسعه صنعت نفت و صنایع وابسته به آن را در کشور فراهم نموده است.
با رشد فزاینده مصارف متنوع محصولات پتروشیمیایی در جهان و ایجاد بازاری گسترده در این حوزه، طی سالیان گذشته، سياست گذاران كشور با تمركز در برنامهريزي، طراحي و احداث مجتمعهاي عظيم نفت، گاز و پتروشيمي در صدد استفاده بهينه از اين منابع اقتصادي با مشاركت سرمايهگذاران داخلي و خارجي و بهرهگیری بهينه از موقعیت استراتژیک جغرافیایی کشور با استفاده از آخرين دستاوردهاي دانش و فناوری در اين صنعت مهم بوده اند.
وزارت نفت در راستای کاهش خام فروشی و توجه به توسعه زنجیره ارزش در صنعت نفت تمام تلاش خود را جهت تامین خوراک مورد نیاز صنعت پتروشیمی انجام داده است و توانسته است تمامی گاز و خوراک مایع مورد نیاز این شرکت ها را تامین نماید.
در حال حاضر، پس از گذشت بیش از نیم قرن از فعالیت رو به رشد صنعت پتروشیمی در کشور و در آستانه جهش سوم، ظرفیت اسمی تولید محصولات به بیش 8 / 65 میلیون تن رسیده و اقدامات صورت گرفته موجب شده تا ایران در این صنعت استراتژیک، از جایگاه ویژهای در منطقه و جهان برخوردار باشد. که نشاندهنده ارزش افزوده بالای این صنعت و نیز کاهش خام فروشی از طریق صنعت پتروشیمی میباشد و در نتیجه آن، صادرات محصولات به میزان 17 میلیارد دلار افزایش یافته است.
در این میان، اقتصاد مقاومتی به عنوان مهمترین محور توسعه کشور بر پایه توانمندیها و پتانسیلهای داخلی مطرح گردیده است. در همین رابطه، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و صنعت پتروشیمی کشور با توجه به ذات این صنعت که تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی است، نمادی از اقتصاد مقاومتی هستند.
در راستاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي ابلاغي مقام معظم رهبري و لزوم استفاده حداكثري از توانمندي شركتهاي داخلي جهت تبديل نمودن تهديدها به فرصت ها و همگام با سياست هاي دولت تدبير و اميد، وزارت نفت جهت آسیب شناسی و شناخت توانمندی های صنعتی در بخشهای مرتبط با خود تلاش نموده است و همانگونه که در صنعت ساخت تجهیزات و حوزه خدمات مهندسی نیز مشهود است، در سال های اخیر صنعت نفت فراتر از نقش خود در جایگاه تأمین کننده مواداولیه و یا مشتری خدمات و محصولات، به حمایت از این صنایع پرداخته و توسعه کمی و کیفی این صنایع در سال های اخیر، بیانگر میزان توفیق در این بخش است. فعاليت هاي ساخت داخل در صنعت پتروشيمي با همكاري همه جانبه شركتهاي سازنده داخلي و مراكز علمي و پژوهشي، توسعه و گسترش يافته، به طوريكه با وجود محدوديتها و فشارهاي بين المللي در دوره تحريم، توليد هيچ يك از مجتمع هاي توليدي به دليل كمبود قطعه و يا تجهيزي متوقف نشده و اميد است كه فعاليتهاي ساخت داخل با مشاركت بیشتر شركتهاي توانمند داخلي رشد بيشتري یافته و نقش مؤثرتری در پایداری تولید صنایع در کشور داشته باشند.
رشد صادرات توأم با حضور فعالتر نقش آفرینان حوزه پتروشیمی ایران درصنایع پائین دست بخصوص صنایع پایین دست پلیمرها، بیانگر به وجود آمدن بستر مناسب جهت فعالیت و نیز نوید دهنده افقی روشن برای توسعه زنجیره ای از صنایع است.باشد تا جهش دوم صنعت پتروشیمی موتور محرک تکمیل فرآیند توسعه صنعتی و اقتصادی کشور عزیزمان ایران باشد.
و در این رهگذر، نمایشگاه ایران پلاست، فرصتی است برای ارائه دستاوردهای جدید صنعت پلاستیک و عرصه ای برای به نمایش گذاردن نوآوریها و دستاوردهای فناوری این صنعت که در جای خود بایستی هر چه بیشتر مدنظر و توجه برگزارکنندگان قرار گیرد.
کمک به ایجاد نظام نوآوری و تقویت پتانسیل های نوآوری و حمایت از توسعه کیفی و فناورانه صنعت پلاستیک، از مهمترین ماموریت های نهادهای حامی این صنعت در کشور و بخصوص شرکت ملی صنایع پتروشیمی است و نمایشگاه ایران پلاست نیز باید ظرفیت های خود را در این مقوله توسعه داده و دستاوردهای عینی و قابل اتکایی برای این صنعت و صنایع وابسته به آن از قبیل صنایع ماشین آلات و تجهیزات پلاستیک داشته باشد.
امیدواریم با همکاری و تلاش مضاعف تمامی ذینفعان این صنعت، بتوانیم شاهد رونق هر چه بیشتر صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن باشیم.
سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست از ۳۱ شهریورماه تا سوم مهرماه با حضور ۵۷۰ شرکت داخلی، ۳۵ شرکت خارجی، ۱۲ هیئت از ۱۰ کشور خارجی و ۱۴ کشور به صورت افتخاری برگزار میشود.