کد خبر: 204
تاریخ انتشار: ۹۵/۰۳/۱۷
زمان انتشار: ۱۱:۰۰ ق.ظ
تعداد نظرات: بدون دیدگاه
خلاصه خبر:

مواد غذایی هم صنف یکی از بزرگ‌ترین شاخه‌های تولیدی در صنایع غذایی کشور است که شامل تولیداتی همچون غلات فرآوری شده، انواع آردها، انواع پودرهای غذایی، نمک تصفیه، ادویه جات، انواع چاشنی ها، انواع رشته ها و حبوبات بسته بندی، انواع خلال‌ها و خشکبار، انواع سبزیجات خشک، مکمل‌های غذایی، برنج، قند و شکر به صورت […]




مواد غذایی هم صنف یکی از بزرگ‌ترین شاخه‌های تولیدی در صنایع غذایی کشور است که شامل تولیداتی همچون غلات فرآوری شده، انواع آردها، انواع پودرهای غذایی، نمک تصفیه، ادویه جات، انواع چاشنی ها، انواع رشته ها و حبوبات بسته بندی، انواع خلال‌ها و خشکبار، انواع سبزیجات خشک، مکمل‌های غذایی، برنج، قند و شکر به صورت بسته بندی و غیره
می باشد. تعاونی مربوط به این صنف با بیش از ۶۰ نفر عضو فعال در کشور و تحت نظر وزارت تعاون در حال فعالیت است.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی هم صنف، حذف کارگاه‌های غیرمجاز و زیر زمینی را چشم‌انداز و رسالت اصلی این تعاونی در سال جاری دانست و گفت: این تعاونی با اهداف خود، خواستار ایفای نقشی موثر در کمک به دولت و سلامت جامعه است.
دکتر مهدی کریمی تفرشی، رئیس هیات مدیره صنایع غذایی گلها و رئیس تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی هم صنف در گفت و گویی مقارن با برگزاری نمایشگاه «ایران اگروفود ۲۰۱۶» با بیان اینکه یکی از سیاست‌های اصلی این تشکل، اخذ مجوز ممیزی برای بازرسان موجود در تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی هم صنف در رابطه با تولیدات مواد اولیه است، افزود: خواستار ایجاد فضایی هستیم تا بتوانیم کارگاه‌هایی که عضو این تشکل نیستند را شناسایی کنیم و در صورت داشتن پروانه های لازم آنها را مجاب به عضویت در این تعاونی، جهت یکپارچه سازی نماییم.
وی ادامه داد: ایجاد کمیته ها وNGO های مردمی در راستای یاری رسانی به دولت، وزارت بهداشت و سازمان استاندارد و سایر سازمان‌های مربوطه در دست بررسی است تا بتوان کارگاه‌های بدون پروانه و زیر زمینی را شناسایی و از تولید محروم کرد. البته باید متذکر شد که این دسته کارگاه‌های زیرزمینی نیز بازار فروش و مشتری‌های دارای قدرت خرید پایین خود را دارند اما تولید بهداشتی و حفظ ایمنی غذای مصرفی مردم در اولویت اصلی کار این تشکل می باشد.
دکتر کریمی درباره علل اصلی سیاست‌های یاد شده گفت: متأسفانه تفکر و اعتقاد در میان قشری از جامعه بر این است که اجناس باز و فله‌ای در مقایسه با کالاهای بسته بندی شده مناسب تر و با کیفیت تر است اما با توجه به آلودگی‌های زیادی که در مواد باز و فله‌ای چه از نظر بهداشتی و چه از نظر کیفیتی مشاهده نموده ایم، اقدام به بررسی، شناسایی و حذف عرضه‌کنندگان غیر مجاز نموده‌ایم که کاری دشوار و مستلزم همکاری تنگاتنگ با تمامی سازمان‌های مسئول است.
یک درخواست
برای کمک به دولت
دکتر کریمی با تأکید بر اینکه بازرسان تعاونی در صورتی که جنس های تقلبی را مشاهده کنند، برای آنها پرونده های لازم را تشکیل می‌دهند، گفت: در این زمینه تمام اعضای تعاونی، بودجه ای را مد نظر قرار داده اند تا بخش بازرسی و کنترل تخصصی، توسط افراد آموزش دیده صورت پذیرد و به این ترتیب نقشی موثر در کمک به دولت و سلامت مردم ایفا خواهیم نمود.
رئیس تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی هم صنف در خصوص کمک های دولت از لحاظ اجرایی گفت: ما از دولت خواستار هیچ نوع کمک مالی نیستیم بلکه تنها خواسته ما این است تا این فرصت را به ما بدهند که تعاونی به صورت موازی در کنار دولت، تولیدکنندگان غیر مجاز را شناسایی و به آنها معرفی کند. وی یادآور شد: مراحل اداری کسب اجازه از ارگان‌های مربوطه در دست پیگیری است و در این مسیر نامه نگاری‌های لازم انجام شده و قرار بر این است که مجوزهای مورد نیاز را دریافت کنیم.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه هر جنسی برای کسب استاندارد به اساسنامه مدون خاصی نیاز دارد و سازمان استاندارد در تمام مراحلی که لازم می‌داند از کارخانجات و کارشناسان شناخته شده، دعوت به عمل می‌آورد، افزود: در تمام جلسات تدوین استانداردهای جدید، نمایندگان شرکت‌های مطرح حضور داشته‌اند و با توجه به مشکلاتی که در دهه‌های گذشته وجود داشت، این کارشناسان در تدوین استاندارد کالاها، همکاری و مشارکت فعالانه دارند.
دکتر کریمی اظهار داشت: تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی هم صنف در سال۱۳۶۱ تأسیس شد. در سال جاری نیز با نگرش متفاوت و چشم انداز جدید به این صنف نگاه خواهد نمود. در این راستا تولیدکنندگان معتبری نیز به عضویت این تشکل درآمده اند که از اعضای اصلی و فعال این تشکل می باشند.
وی تاکید کرد: ما تمام این اعضا را به صورت یکپارچه در کنار هم قرار داده ایم تا با ایجاد یکپارچگی در اجناس خود بتوانیم کیفیت ها را به یک سطح برسانیم و قیمت ها را به هم نزدیک کنیم. این موضوع در عمل در حال جریان است و در صورتی که تصویب شود سایر تولیدکنندگان نیز باید آن را اجرا کنند البته در حال حاضر قیمت های اجناس این صنف زیر نظر سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تعزیرات حکومتی می باشد.
کریمی در خصوص اهمیت عضو پذیری تشکل تولید کنندگان هم صنف یادآور شد: تعاونی در آینده در نظر دارد تا تولید کنندگانی که از اعضای تعاونی نیستند، امکان کسب مجوز محصولات ما را نداشته باشند. همچنین با اطلاع رسانی به مردم آنها را به نخریدن کالاهای غیر مجاز تشویق خواهد کرد.
این فعال صنعت غذا در پایان خاطر نشان کرد: هر چه کالا سالم تر و بهداشتی تر در اختیار مردم قرار بگیرد، بودجه های بسیار کلان بهداشتی دولت و هزینه های بیمه تامین اجتماعی نیز کاهش چشمگیری پیدا می کند و دولت می تواند مازاد بودجه بهداشتی مورد نظر را به موارد ضروری تر اختصاص دهد. با کالاهای سالم تر در این حوزه مصرفی مردم نیز از بیماری های بسیاری که شایع می‌باشد، در امان می مانند. به امید روزی که کالاهای ایرانی با کیفیت جهانی تولید شوند چراکه ایرانی لایق بهترین هاست.

اخبار مرتبط

ارسال نظر

نام:
ایمیل:
وبسایت:
* نظر:

اخبار نمایشگاه ها
آخرین اخبار
پر بازدیدترین اخبار